L’escriptora Ana Iris Simón presenta el seu llibre 'Feria' a La Nau de la Universitat

  • Office of the Vice-Principal for Culture and Society
  • October 19th, 2021
 
Ana Iris Simón. Guillermo García.
Ana Iris Simón. Guillermo García.

La programació de l’Aula de Literatura de la Universitat de València prossegueix el proper dijous 21 d’octubre, a les 18 hores, amb l’escriptora Ana Iris Simón, que presentarà el seu nou llibre Feria (Círculo de Tiza). L’acte se celebrarà a l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau i serà presentat i moderat per la catedràtica de la Universitat de València Cristina García Pascual, responsable de l’Aula de Literatura.

En la conferència, Ana Iris Simón parlarà sobre els seus avis, els protagonistes de la seua novel·la Feria, un relat desllenguat i directe sobre l’Espanya que ja no existeix, de «quan els xiquets viatjaven sense cadireta», explica l’autora. El llibre és un repàs als clivells de la modernitat, a més d’una invitació a tornar a mirar allò sagrat del món: la tradició, l’estirp o el territori, amb el pretext que l’única cosa que els manté vius és la memòria.

La confirmació d’assistència a la conferència és necessària, per la qual cosa es prega inscripció a través d’aquest enllaç. Les conferències podran recuperar-se amb posterioritat des del Canal de YouTube del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València.

Pròximes cites: Rafa Lahuerta i Luis Landero

L’escriptor Rafa Lahuerta visitarà La Nau de la Universitat de València dijous dia 4 de novembre per a presentar la seua nova novel·la Noruega (Drassana), un retrat costumista de la València de les dècades dels 80 i 90, que el mateix autor descriu com «un viatge a la soledat». El protagonista de Noruega, Albert Sanchis, conta la seua vida al voltant del Mercat Central de València  fins a convertir la ciutat «en un personatge més».

El cicle continuarà el dijous 9 de desembre amb Luis Landero, escriptor de El huerto de Emerson (Tusquets), una metàfora en què l’autor «arreplega els fruits» que ha cultivat en el seu propi hort al llarg dels anys: els records del xiquet al seu poble d’Extremadura, els de l’adolescent nouvingut a Madrid o els del jove que comença a treballar, amb històries i escenes viscudes en els llibres amb la mateixa passió i avidesa que en el món real. Totes les activitats es podran consultar en la pàgina de Cultura de la Universitat de València http://ww.uv.es/cultura des d’on es podrà realitzar la inscripció gratuïta.

File in: Cultura , Lletres