L’exposició ‘Condensa’ fusiona art i drets humans, en el Col·legi Major Rector Peset

  • Press Office
  • November 30th, 2017
 
Cartell

La Sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset acull l’exposició ‘Condensa’, organitzada per Amnistia Internacional i comissariada per Francisco Berdonces, amb obres d’una trentena d’artistes que donen suport a la campanya de defensores i defensors dels drets humans. La mostra s’inaugura aquest divendres 1 de desembre a les 19:30 hores.

El 10 de desembre se celebra el Dia Internacional dels Drets Humans, instaurat des de 1998 quan es va complir el 50 aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans. En aquest marc de commemoració, Amnistia Internacional i el Col·legi Major Rector Peset han organitzat l’exposició ‘Condensa’, comissariada per Francisco Berdonces, per visibilitzar el repte que continua suposant la defensa dels drets humans i donar suport a la campanya de defensores i defensors dels drets humans que impulsa Amnistia Internacional.

Amnistia Internacional ha posat en marxa la campanya ‘Valents’, en què es denuncia que, l’any 2016, en almenys 22 països va haver-hi persones que van ser assassinades per defensar pacíficament els drets humans; en 63 països, altres persones van ser objectes de campanyes de desprestigi; en 68 països les van arrestar o les van detindre només per la seua labor pacífica, i en 94 països van rebre amenaces o van ser atacades. L’any 2016, 281 persones van perdre la vida per defendre els drets humans, xifra que supera de manera alarmant els 156 assassinats que es perpetraren en 2015. En aquest entorn, les defensores i defensors corren un greu perill arreu del món, són objecte d’atacs cada vegada en més llocs i en una escala alarmant. Han d’afrontar una onada d’assetjament, intimidació, campanyes de desprestigi, maltractaments, detencions il·legítimes i fins i tot assassinats, per part de governs, grups armats, empreses i persones poderoses.

En aquest sentit, alçar la veu pels drets humans s’ha tornat una activitat difícil i perillosa. Per això, més que mai es necessiten les defensores i els defensors, persones prou valentes per alçar la veu en favor de la llibertat d’expressió, qüestionar el racisme i el sexisme, condemnar la tortura i exigir responsabilitats als nostres dirigents. La campanya ‘Valents’, a la qual dóna suport aquesta exposició, busca demanar que es reconega i protegisca els defensors i defensores dels drets humans i que se’ls permeta treballar en un entorn més segur.

En paraules de l’artista Francisco Berdonce, comissari d’aquesta exposició: “Davant l’art no compromés amb res, hi ha artistes amb talent i honestedat que no ignoren el món en què viuen les persones més desfavorides”. L’exposició ‘Condensa’ és el resultat de l’aportació en favor de la campanya ‘Valents’ d’Amnistia Internacional de trenta artistes: Cristina Alabau; José Luis Albelda; Mercedes Balaguer; Antonio Barroso; Francisco Berdonces; Pilar Blat; Paula Bonet; Mariona Brines; Jorge Carla; Javier Chapa; coRTarcabezas; Pol Coronado; Fuencisla Francés; José Luis García Ibáñez; Alicia Girona; Pascual Gómes; Eduardo Ibáñez; Xisco Mensua; Paco López; Roberto López; Manuel Olías; Paccopmotpeb; José Manuel Pedrajas; Maria Felicia Puerta; Carmen Ramírez; Manuel Ramos; Martí Rom; Paqui Revert; Gianfranco Spada i Verónica Vidal. 

Dia Internacional dels Drets Humans
Així mateix, el pròxim dijous 14 de desembre, Amnistia Internacional organitza a la Sala de la Muralla l’acte de commemoració del Dia Internacional dels Drets Humans, que complementarà l’exposició ‘Condensa’.
 

More information: