L'exposició ‘Illustraciencia 6’ aterra al Jardí Botànic de la Universitat de València

  • Botanical Garden
  • June 27th, 2019
 
'Siberian Taiga' / Julia i Eugene Porotov
'Siberian Taiga', guanyadora en la categoria d'il·lustració naturalista, de Julia i Eugene Porotov.

El Jardí Botànic de la Universitat de València acull l’exposició 'Illustraciencia 6' amb una selecció d’obres participants en la sisena edició del Premi Internacional d’Il·lustració Científica i de Natura que organitza el Museu Nacional de Ciències Naturals de Madrid (MNCN-CSIC) i l’Associació Catalana de Comunicació Científica amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT). La mostra, que es pot visitar del 29 de juny a l’1 de setembre a l’Estufa Freda, està precedida de la celebració, divendres 28 de juny, de 'Dibuixar la ciència. Taula redona sobre il·lustració científica'.

La mostra itinerant Illustraciencia 6 pretén contribuir al mateix objectiu que el certamen: premiar i divulgar el treball de professionals de la il·lustració científica i naturalista. I és que, més enllà d’una simple manifestació artística, aquesta disciplina és una eina bàsica per a l’avanç i la divulgació del coneixement científic. Sintetitza i representa informació amb rigor i permet l'aproximació visual a conceptes científics de forma precisa, clara i objectiva. I més amena.

Entre les obres de l’exposició que a partir de dissabte i durant aquest estiu es podrà visitar a l’Estufa Freda es troben les guanyadores del certamen: Cérvol volant, de Rita Cortês de Matos, en la categoria científica, i Taiga siberiana, de Julia i Eugene Porotov, en naturalista. També podrem gaudir de les obres amb menció especial Heteromorphic Ammonoids of the Matanuska Formation, de Kate LoMedico Marriott, i Ramphastos, diversitat de pics del Neotròpic, de Santiago Forero Avellaneda, en la categoria d’il·lustració científica; i les obres Papagaios, de Wilma Ander, i Megasoma elephas, de Carlos Ortega Contreras, en la categoria d’il·lustració naturalista. Sudan, l’últim rinoceront mascle, de Larissa Rierol Lourenço Fernandes, premi del públic en el concurs, també forma part d’aquesta mostra que ens ofereix l’oportunitat de veure de prop fins a 40 il·lustracions seleccionades per un jurat professional d’entre les més 500 presentades en l’última edició d’Illustraciencia.

L’obertura al públic de l’exposició ve precedida de Dibuixar la ciència, una taula redona sobre il·lustració científica per compartir projectes i experiències i reflexionar sobre la situació actual del sector, oportunitats i reptes, també organitzada per Illustraciencia i el Jardí Botànic de la Universitat de València. Hi participen Hugo Salais (il·lustrador científic), Esperanza Jiménez (biòloga i il·lustradora), Joaquín Baixeras (investigador especialitzat en Entomologia),  Clara Cerviño (biòloga i il·lustradora científica) i Miquel Baidal, impulsor d’Illustraciencia, com a moderador. A més, l’activitat serveix de punt i final a les sessions presencials que han tingut lloc aquesta setmana al mateix espai del curs especialitzat Il·lustrant la ciència 7.

Més informació: www.jardibotanic.org