L’Institut Confuci celebra l’inici de curs i lliura diplomes als estudiants

  • Confucius Institute
  • September 15th, 2023
 
Un moment de l'actuació d'una conta-contes.
Un moment de l'actuació d'una conta-contes.

L'Institut Confuci de la Universitat de València (ICUV) ha celebrat aquest dijous, 14 de setembre, a la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, la cerimònia d’inici del nou curs 2023-24 i el lliurament dels diplomes corresponents al curs passat. La cita ha reunit un nombrós grup d’estudiants de primària i secundària, que han acompanyat les seues famílies, així com els responsables acadèmics de l'ICUV.

En aquesta edició, i de manera excepcional, ha assistit a l’acte una representació de la municipalitat de Changchun. En esta ciutat xinesa, capital de la província de Jilin, es troba la Universitat Normal del Nord-est (NENU) amb què manté l'ICUV el seu conveni de col·laboració.

El president del Comitè Permanent de l’Assemblea Popular de Changchun, Wang Zhihou, ha encapçalat la delegació. Ha destacat en el discurs els ferms llaços de relació entre les dos universitats, NENU i la UV; i que ara també s'estudia fer extensius a les dos ciutats. El director de l'ICUV, Vicente Andreu, s'ha mostrat satisfet perquè “hi ha una voluntat compartida d'obrir els intercanvis entre les dos ciutats i transcendir l'àmbit estrictament acadèmic”. Ha assenyalat, en este sentit, que la iniciativa del Concurs de Dibuix Confuci arriba a València per la Ruta de la Seda, que aenguany arribarà a la vuitena edició, ja tinga el seu equivalent a Changchun. Allí es titula Jaume I arriba a Changchun per la Ruta de la Seda i, en la segona edició, ha rebut milers d'originals dels escolars d’esta ciutat xinesa. Durant estos dies, es pot visitar a la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació una selecció dels dibuixos premiats als dos concursos.

A la cerimònia organitzada per l'ICUV també s'han lliurat els corresponents diplomes que acrediten a cada estudiant la superació dels cursos de xinès establerts. La celebració d'este acte es va tancar amb l'actuació de la contacontes Laia Serna, de Rebombori Cultural, que va interpretar sobre l'escenari dos relats sobre temàtica xinesa. A l'ICUV, que al novembre complirà el seu 16è aniversari al servei de la societat valenciana, com expressa el seu lema, es pot trobar una gran varietat de cursos amb la matrícula oberta, fins al mig centenar, i que es distribueixen en nivells i horaris diferents . Des dels més bàsics fins als que serveixen de preparació per als exàmens oficials HSK-YCT, que cada any organitza el mateix ICUV, donen una idea del gran ventall formatiu. Els cursos que s'ofereixen per a nivell universitari tenen la correspondència equiparable en crèdits de lliure configuració per a qualsevol grau, segons nivells i hores lectives, des d’1'5 fins a 3 crèdits anuals si es completa l'itinerari i s'assoleixen els objectius acadèmics.