L’Observatori Cultural analitza el treball del valencià que va fotografiar la Guerra Civil

  • UV General Foundation
  • December 15th, 2022
 
En la taula, d'esquerra a dreta: Teresa Ferré, Eva Máñez, Sergi Centelles i Raúl Abeledo.
En la taula, d'esquerra a dreta: Teresa Ferré, Eva Máñez, Sergi Centelles i Raúl Abeledo.

L’Observatori Cultural de la Universitat de València va organitzar el passat 14 de desembre, a l'Aula Magna de La Nau, el seminari ‘Centelles: imatge, memòria i arxiu’ per tal d’analitzar el treball que va realitzar el valencià Agustí Centelles, conegut per fotografiar la Guerra Civil espanyola.

El valencià Agustí Centelles Ossó (1909-1985) és considerat un dels precursors del fotoperiodisme a Espanya. És autor d’algunes de les imatges més representatives de la Guerra Civil, així com el valuós testimoniatge que documenta durant el seu exili a França al camp de concentració de Bram, on va ser internat entre els mesos de març i setembre de 1939. El seu arxiu està compost per més de 10.000 fotografies i 5.600 negatius.

Juntament amb la investigadora Teresa Ferré, que ha dedicat part de la seua producció acadèmica a l’obra d’Agustí Centelles, i la participació especial del fotògraf Sergi Centelles, fill d’Agustí, aquest seminari va servir per a revisar les repercussions del seu llegat i alguns capítols desconeguts de la vida del fotoperiodista, com la seua trajectòria en fotografia industrial i publicitària.

Presentà l’acte el director acadèmic de l’Observatori Cultural, el professor de la Universitat de València Raúl Abeledo, i moderà el debat la fotoperiodista valenciana Eva Máñez.

More information: