La Conferència PRISMA reuneix veus expertes LGTBIQA per a reflexionar sobre diversitat i resiliència

  • Office of the Vice-principal for Equality, Diversity and and Inclusive Policies
  • November 12nd, 2021
 

La Conferència PRISMA 2021, que es desenvoluparà entre el 14 i 16 de novembre, reuneix representants LGTBIQA de l'àrea de la ciència i la tecnologia amb el lema “Resilient voices for difficult times”. Aquesta segona edició de l'esdeveniment, que s'organitza en col·laboració amb la Universitat de València a través de la iniciativa “diversitats” i en coordinació amb el professor de la UVEG Adolfo Carratalà, comptarà amb activitats presencials en l'edifici de la Nau durant el matí del dilluns 15. La Conferència PRISMA serà inaugurada a les 9:30 hores per la rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre; per la vicerectora d'Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat, Elena Martínez; i per Albert Barberà, membre de la junta directiva de PRISMA, i donaran pas a una taula redona sobre “Polítiques de diversitat en les universitats” amb participants de l'esfera associativa, universitària i institucional.

En la taula redona (9:45h) participaran Jesús Generelo, conseller tècnic de la Direcció General de Diversitat Sexual i Drets LGTBI del Ministeri d'Igualtat; José de Lamo, director general d'Igualtat en la Diversitat de la Generalitat Valenciana; Ruth M. Mestre, cap d'iniciatives de diversitats (UVEG); Albert Barberà, membre de la junta directiva de PRISMA i David Vallés, membre d'Espectre Visible (UVEG). Modera la taula Dafne Calvo, investigadora post-doctoral de la UVEG.

També es projectarà un vídeo amb la intervenció de Marta Cruells, directora de gabinet del Ministre d'Universitats.

La sessió es retransmet en directe per ‘streaming' fent clic ací.

La resta de l'esdeveniment es desenvoluparà en modalitat en línia a través de Gathertown i combinarà sessions de conferències i de xarrades curtes. Les ponències plenàries abordaran qüestions clau sobre la inclusió de la diversitat afectiu-sexual i de gènere en l'àmbit cientificotècnic i cultural, des de la manera en què l'Enquesta Nacional de Salut ignora la realitat LGTBIQA fins a l'experiència de l'aparició de narratives queer en institucions artístiques de Barcelona, passant per la manera en què la intel·ligència artificial pot millorar la salut de les persones trans. Un taller sobre ciència, mitjans i estigma al voltant del VIH completa el programa que es pot consultar ací. Per a rebre l’enllaç, cal inscripció prèvia a través d’aquest formulari.

PRISMA, associació per a la diversitat afectiu-sexual i de gènere en Ciència, Tecnologia i Innovació (CTI), treballa per a evitar la discriminació i millorar la visibilitat del col·lectiu de Lesbianes, Gais, Trans, Bisexuals, Intersexuals, Queers, Asexuals i altres identitats fora de la norma cis-heterosexual (LGTBIQA+) en aquests camps. PRISMA és una entitat feminista i antiracista i té vocació d'incloure un punt de vista interseccional en totes les seues pràctiques.