La Nau acollirà 15 actes del festival Mostra Viva del Mediterrani

  • Office of the Vice-Principal for Culture and Society
  • October 6th, 2017
 
Cartell Mostra Viva 2017.
Cartell Mostra Viva 2017.

El Festival ‘Mostra Viva del Mediterrani’ se celebra a València des del 5 al 15 d’octubre. En la seua programació: cinema, art, música, literatura, arts escèniques i debats sota el lema ‘Els Futurs del Mediterrani’. El Centre Cultural La Nau de la Universitat de València és una de les principals seus, entre les onze d’aquesta edició. Un total de 15 activitats, totes gratuïtes, que comencen divendres, dia 6.

L’Aula Magna de La Nau comptarà amb les projeccions d’una part de la ‘Secció Especial’, amb tres cicles: ‘Reflexiones contemporànies’, ‘La Valencia Republicana’ i ‘Homenatges’.

Divendres 6 d’octubre, a les 17:30 hores, es projectarà el documental ‘Algèria, el meu país (part II)’, del periodista i realitzador valencià Juli Esteve. Aquest documental narra la història i la memòria dels emigrants valencians, sobretot del sud, a Orà i Alger i es basa en el testimoni de 30 persones que van nàixer o van viure a Algèria, la majoria fins al 1962, l’any en què va acabar la guerra per la independència i es va produir un dels majors èxodes de la història, amb l’eixida forçada del país de prop d’un milió d’europeus.  En aquesta segona part narra com va ser la guerra, com la van viure els emigrants valencians i com van haver de tornar en 1962.

A continuació, a les 19:30 hores, el públic podrà veure ‘La Herencia de Franco: Bebés Robados en España’. En aquest documental, la directora Inga Bremer recull els testimonis de dos afectats per la màfia que robava nadons i que va actuar fins a ben entrats els anys 90. Les associacions d’afectats calculen que més de 300.000 van ser robats en aquest període.

Dissabte, dia 7 d’octubre, a les 17:30 hores, es projectarà ‘Dones de Novembre’, de Sergi Tarín i Óscar Navarro, dins del cicle ‘València Republicana’ i amb la presència dels directors. Aquest documental explica la història de Josefa Celda i la recerca del seu pare mort, per fer possible la seua exhumació. A les 19:30 hores tindran lloc ‘Les Narracions de la postprimavera Àrab des d’un punt de vista de gènere’, amb la intervenció de María Escalona, Marah Raguen, Hayetna Mohamed i Djamila Sandouk. Es projectaran a més: ‘El grito de Gdeim Izik’, d’Hayetna  Mohamed, ‘Granny’s ­ags’, de Naziha Arebi, ‘Bakraj’, de Marah Raguen, i ‘Girls of a feather’, de Dina Abdel Salam.

Dimarts 10 d’octubre a les 17:30 hores es retrà un homenatge a Federico Ribes amb ‘Donde el olor del mar no llega’, de la directora Lilian Rosado, present en l’acte. I sobre les reflexions més actuals, es presentarà a les 19:30 hores ‘The art of moving’, de Liliana Dulce Marinho de Sousa, dins de la Secció Especial. Explica com un grup d’activistes sirians està amenaçat a Turquia pels seus dibuixos humorístics anti-Isis. Hi haurà un col·loqui posterior amb el catedràtic Javier de Lucas; l’advocat i coordinador del CEAR-PV (Comissió d’Ajuda al Refugiat del País Valencià), Jaume Durá  i un activista sirià.

Dimecres 11 d’octubre es realitzaran dos homenatges a La Nau: a Jeanne Moreau amb ‘Una historia inmortal’ d’Orson  Welles a les 18 hores, i a Augusto Castellote a les 19:30h amb ‘EL Pico 2’, d’Eloy de la Iglesia España.

L’il·lustre Blasco Ibáñez també tindrà el seu espai en la programació de ‘Mostra Viva’, amb ‘Blasco’, treball en curs de César Martí España, divendres, dia 13, a les 18 hores. I a les 19:30 hores es realitzarà la projecció de ‘Las cloacas del interior’ de Jaume Roures, en el marc del cicle València Republicana, amb la presència de Rafa Xambó i del guionista Jaume Grau.

La música també protagonitzarà els actes del festival ‘Mostra Viva’ al Claustre de la Nau, amb l’actuació de la Banda Música Jove de Benimaclet, dirigida per Enrique Barrachina, diumenge 15, a les 12 hores. I per finalitzar hi haurà una taula redona a les 19:30 hores sobre les revoltes del Rif 2017, amb la presència de Silya Ziani, Hamid Asrih, activista rifeny, i Vicent Garcés. Li acompanyarà la projecció de ‘Timnadin n Rif’, de Nadir Bouhmuch.

 

More information: