La pilotari de la Universitat Victoria Díez, campiona de l’individual de raspall

  • Sports Service
  • October 21st, 2020
 
Victoria Diez
Victoria Diez

L'esportista de la Universitat de València alça el seu segon triomf consecutiu en l'individual de raspall.

La pilotari Victoria Díez, estudianta de Biotecnologia de la Universitat de València, va saber en tot moment el que volia fer: “vaig jugar amb intel·ligència i cap”. Així ens respon la jugadora de Bicorp després del seu triomf en l'individual de raspall del passat diumenge, el seu segon consecutiu, que la situa a un pas de convertir-se en la primera dona a alçar el Fris Grec, el que es guanya amb tres títols de l'individual seguits o cinc alterns.

Victoria Díez, que també forma part de la selecció de pilota de la Universitat de València, acumula tres victòries en individual i la del passat cap de setmana va ser el seu segon títol consecutiu en vèncer Ana de Beniparrell, estudianta de la Universitat Politècnica de València. “En tot moment sabia el que volia fer i ho feia sense arriscar, tenint confiança i assegurant”, recorda Victoria.

Els seus estudis i la pilota

La jugadora de Bicorp ens explica com s'organitza per a compaginar els estudis de Biotecnologia amb els entrenaments de pilota. Com ella explica, “intente no angoixar-me, perquè faig el que puc, i si fa falta entrenar menys, doncs entrene menys”. És conscient que la paciència ocupa un lloc clau en tot aquest entramat. Li preguntem pel seu somni en el món de la pilota i no dubta a respondre que és jugar per tot el món, continuar lluitant a aquest nivell, però com ella subratlla “sempre fins que es puga”.

Com a membre de la selecció de pilota de la Universitat de València fa especial menció del bon ambient que hi ha entre tots els seus companys, encara que aprofita per llançar el missatge següent: “Tant de bo que més gent jove s’anime i comence a jugar a pilota, que descobrisca aquest esport tan bonic”.

“És un referent. Ella és la número 1 en el món de la pilota valenciana i tenim la sort que és estudianta de la Universitat i que està en la selecció universitària”, declara Ricard Santacreu, seleccionador de pilota a la Universitat de València. Santacreu recorda que l'actual pandèmia de la COVID-19 va obligar a suspendre totes les competicions, però “esperem que enguany [Victoria] puga representar la Universitat i disputar les competicions tant del CAEU com del Zabalqui, que són les que estan previstes”.

Mar Giménez, tercer lloc en l'individual de raspall

Per la seua banda, Santacreu destaca també la jugadora Mar Giménez, estudianta de Medicina a la Universitat de València i membre també de la selecció de pilota de la UV, que va tancar la seua participació amb un tercer lloc en el mateix campionat d'individual de raspall d'aquest diumenge. “Ella també ha sigut doble campiona individual i també és un referent per al món de la pilota”, subratlla el seleccionador.

La pilota a la Universitat de València

La pilota valenciana cada vegada té més pes entre les activitats que ofereix el Servei d’Esports de la Universitat de València. “Esperem que en un futur hi haja més activitats de cara a nous practicants, com ara tallers de pilota o una escola de pilota. Trobe que això és fonamental i espere que arribe prompte”, declara Santacreu.

L'activitat de pilota està oberta a tota la comunitat universitària, cada dimarts de 16 a 18 h, al frontó del Pavelló Universitari del Campus de Blasco Ibáñez.

More information: