La primera promoció de Pedagogia de la Universitat de València celebra el seu 50 aniversari a La Nau

 
La primera promoció dels estudis de Pedagogia a la Universitat el 1968.
La primera promoció dels estudis de Pedagogia a la Universitat el 1968.

El pròxim dia 1 de juny tindrà lloc a la Capella de la Sapiència del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València  un acte institucional per commemorar el 50 aniversari de la primera promoció dels estudis de Pedagogia a  la Universitat de València.

Aquells alumnes i alumnes que en 1968 van acabar els seus estudis en La Nau s’han anat reunint amb certa periodicitat i han constituït una comissió que organitza les activitats commemoratives del 50 aniversari. En aquell primer curs es van matricular 113 alumnes i s’ha aconseguit contactar amb 56 estudiants d’aquella primera promoció. L’objectiu és que el major nombre d’exalumnes conega aquesta iniciativa per celebrar l’aniversari el pròxim mes de juny a l’edifici en el qual van estudiar.

Fins a 1965 la carrera de Pedagogia com a especialitat de Filosofia i Lletres solament es podia estudiar a les universitats de Madrid i Barcelona. Per això la Universitat de València   va sol·licitar impartir aquesta especialitat que va ser creada per ordre ministerial l’11 de desembre de 1964. Els estudis van seguir el pla de 1953 i van incorporar matèries de caràcter bàsic seguint el model de les seccions de Madrid i Barcelona.

Com que estaven quasi col·lapsades ambdues universitats, els alumnes van ser derivats a la Universitat de València. Per això aquesta promoció va acollir molts alumnes de tota Espanya. En l’orla del curs apareixen oriünds de Galícia, Navarra, Catalunya, Salamanca, Valladolid, Oviedo, Mallorca, Almeria, Aragó, Murcia, La Rioja, Extremadura, Canàries…  La comissió organitzadora pretén contactar amb el major nombre d’aquells egressats amb motiu d’aquest aniversari. 

File in: Cultura
This website uses proprietary and third-party cookies for technical purposes, traffic analysis and to facilitate insertion of content in social networks on user request. If you continue to browse, we consider that you are accepting its use. For more information please consult ourcookies policy