La representació més gran de professors de Dret Processal d’Espanya es reuneix a la Universitat de València

  • Office of the Principal
  • June 7th, 2019
 
Fotografia del públic al Paranimf.

L’Associació de Professors de Dret Processal de les Universitats Espanyoles va celebrar a València el seu II Congrés que du per nom: “Justícia: garanties versus eficiència?”, amb la participació de 150 professionals nacionals i internacionals especialistes en aquesta disciplina del Dret.

La Universitat de València va acollir la darrera setmana el II Congrés Internacional de l’Associació de Professors de Dret Processal de les Universitats Espanyoles, que ha analitzat la dicotomia entre garanties i eficiència en la justícia, i que va reunir a 150 professors i professores de Dret Processal d’àmbit nacional i internacional, esdevenint el congrés que aglutina la pràctica totalitat dels docents espanyols en aquesta matèria.

Els assistents al congrés han pogut gaudir i participar en conferències on s’han tractat temes com l’autonomia de la voluntat i el procés civil, de la recerca en l’eficiència en el procés civil, de l’eficàcia i garanties en el procés penal, del procés en l’era del Big Data, entre d’altres.

D’aquesta manera, també han pogut escoltar i debatre les aportacions de professionals destacats de la matèria com són: la presidenta del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, Pilar de la Oliva; de la consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo; la catedràtica de Dret Processal de la Université Paris Ouest-Nanterre La Défense, Soraya Amrani; i delcatedràtic de Dret Processal de l’Utrecht University, John Vervaele.

La rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre, va presidir l’acte de clausura del congrés, on va destacar la dimensió de la Facultat de Dret de la Universitat de València, una de les seues Facultats constituents que compleix, per tant, 520 anys, i va posar en valor la seua important activitat acadèmica i investigadora.

També va destacar la transcendència i importància dels temes tractats en aquest congrés, i especialment va posar en valor la important participació de professorat de dret processal de tota Espanya.

En aquest acte de cloenda del Congrés, la rectora va estar acompanyada pel president de l’Associació de Professors de Dret Processal de les Universitats Espanyoles, Fernando Jiménez Conde, i pel director del Congrés, Universitat de València, Rafael Bellido.

L’associació, de recent creació (2017), està conformada per 200 catedràtics, professors titulars i altres professors doctors de la matèria i té com a objectiu fomentar en Espanya l’estudi, l’ensenyament i la investigació del Dret Processal, com també propiciar la cooperació nacional i internacional en activitats dirigides a l’esmentat objectiu, mitjançant l’organització de cursos, seminaris i congressos com aquest.