La Universitat de València presenta l'audiovisual "Reivindicant un Dret Civil valencià" del programa Docufòrum

  • Office of the Vice-Principal Sustainability, Cooperation and Healthy Life
  • July 1st, 2021
 
Imagen de la noticia

L'edifici Rectoral de la Universitat de València va acollir ahir la presentació del documental sobre el Dret Civil valencià. El programa Docufòrum comprén una sèrie de documentals produïda pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat de la Universitat de València, en col·laboració amb el TAU.

En la presentació, que es va celebrar dimecres passat a la Sala de Juntes del Rectorat de la Universitat de València, van participar Jorge Hermosilla, vicerector de Projecció Territorial i Societat; Javier Palao, degà de la Facultat de Dret i director de la Càtedra de Dret Foral i Desenvolupament Estatuari; i Iñaki Pérez, director General de Qualitat Democràtica, Responsabilitat Social i Foment de l'Autogovern.

El documental té com a objectiu exposar quin és l'estat actual en la recuperació d'un dret civil que retornaria a la Comunitat Valenciana la seua potestat legislativa. Javier Palao va explicar que el territori valencià “va gaudir d'un dret civil propi, específic, adaptat a les necessitats de la seua població, durant al voltant de cinc segles, els Furs de València, que van ser abolits per Felip V. A hores d'ara, la Comunitat Valenciana és l'únic territori de l'antiga Corona d'Aragó que no disposa d'un dret civil propi i de la potestat de desenvolupar-lo”.

El vicerector Jorge Hermosilla va subratllar la importància de la col·laboració institucional, perquè “aquest programa no hauria sigut possible sense el suport d'entitats compromeses amb la societat valenciana; aquest audiovisual ha sigut fruit de la col·laboració entre la Universitat de València i la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, que fan possible l'activitat de la Càtedra de Dret Foral i Desenvolupament Estatuari”.

Docufòrum és un format audiovisual impulsat i dissenyat pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat i realitzat en alta definició (HD) pel Taller d’Audiovisuals (TAU), que aborda amb un estil documental temes d'actualitat i interés social. Docufòrum no sols té vocació divulgativa, sinó que a més pretén estimular el debat i la participació social. Els documentals, d'una duració de 20 minuts, recullen opinions d'especialistes tant de la Universitat de València com de l'àmbit social o empresarial valencians. Docufòrum és resultat d'un treball coral, la coordinació tècnica és a càrrec de la Unitat de Suport al Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, el guionitzat dels documentals el duen a terme els professors de la Universitat de València Francisco Martínez (Teoria dels Llenguatges i Ciències de la Informació) i Rafa Roca (Filologia Catalana), i la realització és escomesa pel Taller d’Audiovisuals de la Universitat (TAU).

El documental està disponible ací.

More information: