La Universitat se situa en la 28a posició mundial en el rànquing 'GreenMetric' sobre sostenibilitat en la gestió acadèmica

  • December 30th, 2016
 
28º Posicio mundial en ranquing 'GreenMetric' sostenibilitat en gestio academica

La Universitat de València es manté com la primera de les universitats espanyoles en l’indicador d’educació referit a sostenibilitat i medi ambient, segons la setena edició del ‘GreenMetric Ranking of World Universities’ de la Universitat d’Indonèsia. La institució acadèmica ocupa, a més, la vint-i-vuitena posició en la classificació mundial, en un rànquing on participen 516 centres d’ensenyament superior de 74 països.

A escala mundial, la Universitat de València ha passat de la posició 152 en l’any 2015, a la 28 en 2016. Pel que fa a l'indicador d'educació, a nivell mundial ocupa la 6a posició i es manté en la primera posició de les universitats espanyoles.  A més de la millora aconseguida a escala mundial, cal tenir en compte que aquesta s'ha produït en un context en què el nombre d’universitats avaluades ha augmentat de 407 de 65 països a 516 de 74 països en l’últim període analitzat. 

GreenMetric Ranking of World Universities de la Universitat d’Indonèsia és la primera i única classificació que mesura els esforços de les universitats envers la sostenibilitat ambiental i les polítiques de gestió respectuoses amb el medi ambient. Té l’objectiu de contribuir a augmentar el coneixement sobre el desenvolupament sostenible i la protecció del medi ambient en la societat. El rànquing estableix sis categories d’indicadors i atorga a cada una un pes percentual per determinar la posició en la classificació global: educació (18%), infraestructures (15%), energia i canvi climàtic (21%), gestió de residus (18%), ús de l’aigua (10%) i transports (18%).

A escala mundial, la Universitat de Califòrnia Davis dels Estats Units ocupa la primera posició, seguida de la Universitat de Nottingham del Regne Unit i de la Universitat Wageningen dels Països Baixos.

Respecte a l’indicador d’educació, la metodologia ha valorat en cada centre el respecte al medi ambient i la sostenibilitat a través dels curs oferts, els fons dedicats a la recerca, el nombre de publicacions i també el d’esdeveniments acadèmics, la quantitat d’organitzacions d’estudiants i l’existència d’un lloc web de sostenibilitat.

Més informació: http://greenmetric.ui.ac.id/