La vicerectora Ester Alba, nomenada vicepresidenta executiva de la Fundació General de la UV

  • UV General Foundation
  • January 21st, 2021
 
La vicerectora Ester Alba. Foto: Alicia Alcantud.
La vicerectora Ester Alba. Foto: Alicia Alcantud.

La vicerectora de Cultura i Esport de la Universitat de València, Ester Alba, ha estat nomenada vicepresidenta executiva de la Fundació General de la UV a proposta de la rectora, Maria Vicenta Mestre, com a presidenta de la Fundació. El nomenament ha tingut lloc en el marc de la celebració del Ple ordinari del Patronat, reunit aquest dimecres, 20 de gener. Ester Alba substitueix així en el càrrec a l’anterior vicerector de Cultura, Antonio Ariño.

Ester Alba (València, 1974) ha sigut, fins al seu nomenament com a vicerectora de Cultura i Esport el passat desembre, directora del Servei de Cultura Universitària de la Universitat de València, a més de codirigir l’Arxiu Valencià del Disseny, entitat gestionada per la Fundació General de la UV.

La seua trajectòria internacional se centra en els estudis museològics, les indústries culturals i creatives, el turisme i la tecnologia. Investigadora principal del projecte europeu SILKNOW, vinculat a la Ruta de la Seda, és codirectora de dos màsters de la Universitat.

Guardonada amb els premis Comtessa Maria de Luna (2019) i Igualtat (2020), va ser degana de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València (2012-2018) i membre del Consell Social de la Universitat de València i del Consell Rector de l’IVAM.

La Fundació General de la UV pertany al sector públic i està adscrita a la Universitat de València. És una entitat cultural sense ànim de lucre que té com a funció principal, de conformitat amb el que es disposa en l’article 7 dels seus Estatuts, cooperar en el compliment de les finalitats de la Universitat de València, fixant com a objectius prioritaris el suport a la docència, la recerca, la difusió cultural i la formació humana integral de les persones beneficiàries.