Més de 2.500 persones es donen cita a La Nau en les Jornades d'Ilustració de València

  • University Culture Service
  • May 13rd, 2024
 
Jornades d'Il·lustració de València celebrades a La Nau.
Jornades d'Il·lustració de València celebrades a La Nau.

Les Jornades d’Il·lustració de València van tornar al centre de la ciutat. Entre el 10 i el 12 de maig el Centre Cultural La Nau de la Universitat de València va ser la seu de la setena edició en una cita anual organitzada juntament amb l’Aula de Còmic de la UV. La il·lustració es va posar en el centre d’una programació l’eix temàtic de la qual va girar entorn del cos. El públic va poder veure pintura corporal, dansa i traç o tatuatge, a més del ja consolidat Mercat d’Il·lustració, que enguany s’ha ampliat i ha ocupat el claustre i el deambulatori. Més de 160 il·lustradors van omplir La Nau en un any que creix exponencialment tant en artistes com en col·laboradors. A més s'han batut rècord d'assistència amb més de 2.500 persones que han acudit a la cita.

Organitzades juntament amb l’Aula de Còmic de la Universitat, al llarg d’un cap de setmana la programació va incloure una àmplia varietat d’activitats. Pepita Grilla va inaugurar les JIV, amb el bodypainting (pintura corporal) musicat Suau, Vinz Feel Free va realitzar la intervenció en directe Anatomia d’una depressió; a més es va poder visitar l’Espai Gnom, o el Mercat d’Il·lustració, que va oferir una interessant selecció d’obres.

El dissabte 11 de maig els assistents van poder participar en xarrades informatives, com ara la presentació d’Ariko, premiada en el Saló Manga de Barcelona al millor fanzine, que va abordar la visibilització d’artistes trans en el món de la il·lustració. A la vesprada, la música i la dansa van ser les protagonistes de la Nau, amb l’actuació de DJs i il·lustradores com Hits with Tits a l’espai Tyris i, per a acabar el dia, la presentació de Paisatges de paper, de Cristina Cabo.

El diumenge 12 de maig van destacar les converses inspiradores, com la xarrada entre LucíaBe i Mon Spydey sobre els desafiaments i la resiliència de qui es dedica professionalment a la il·lustració. A més, va haver tallers gratuïts impartits per artistes locals i l’EASD (tant dissabte com diumenge al matí), així com demostracions i tallers innovadors com el de tufting, la tècnica per a teixir i dibuixar catifes, impartit per Ismael Montero, i l’exhibició de tatuatges a càrrec de Galería Negra i Tattooing. A més, els assistents van poder recórrer una exposició commemorativa pel centenari de la revista Camacuc, entre moltes altres activitats.

More information:

File in: Cultura