Les universitats públiques valencianes acorden amb la Generalitat la mínima presencialitat en l’inici de la docència del segon quadrimestre

  • Office of the Principal
  • January 26th, 2021
 
Imagen de la noticia
Font: Generalitat Valenciana

Tot i que els campus universitaris continuen evidenciant-se com a espais segurs, la mesura acordada, que estarà vigent al llarg de tot el mes de febrer, té per objectiu reduir la mobilitat de la població estudiantil als campus, contribuint així al compliment de les mesures adoptades recentment per la Generalitat per combatre l’expansió de la COVID-19 a la Comunitat Valenciana.

Els rectors i rectores de les universitats públiques de la Comunitat Valenciana es reuneixen totes les setmanes, com a mínim una vegada, amb la consellera competent en universitats, per tal d’analitzar l’evolució de la pandèmia al nostre territori i compartir la situació en les diferents universitats del sistema públic valencià.

En el transcurs d’aquesta reunió s’ha analitat el desenvolupament de les proves d’avaluació, que s’estan produint sense incidències, evidenciant, una vegada més, que les aules són espais segurs, tal i com han assenyalat les autoritats competents en sanitat i salut pública i universitats.

Davant l’evolució de la pandèmia en la Comunitat Valenciana, tal i com ahir, en seu parlamentaria, va informar la Consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, les Universitats Públiques de la Comunitat Valenciana han assolit un acord amb la Generalitat Valenciana per a reduir la presencialitat al mínim al llarg del mes de febrer, en que es produirà l’inici del segon cuadrimestre d’aquest curs.

A diferència dels exàmens, en els quals la concentració de persones està acotada en el temps i en el volum de persones presents en els campus universitaris, la docència implica un major volum de desplaçaments.

En aquest sentit l’acord assolit permetrà reduir els desplaçaments i la presència d’estudiants en els campus universitaris.

El Sistema Universitari Públic Valencià contribueix, així, al compliment de les mesures de les mesures de reducció de mobilitat adoptades recentment per la Generalitat Valenciana per a la contenció de la propagació de la pandèmia.

La Universitat de València ja estava treballant en aquesta línia, en el marc de l’actual crisi sanitària, preparant l’inici del quadrimestre i les adaptacions de presencialitat en funció de cada titulació.