Més de 40 experts i professionals iberoamericans de l’audiovisual participaran en la nova edició de les jornades TVMORFOSIS/CONTD

 

La creació de continguts audiovisuals universitaris i científics en un entorn transmèdia serà el centre d’interés de la XII edició de les Jornades CONTD – Continguts per a la Televisió Digital, que conflueixen novament amb la V edició de TVMorfosis, una de les trobades sobre l’audiovisual de referència a Iberoamèrica. Les jornades, que se celebraran del 03 al 04 de juny, també acolliran el Consell Directiu de l’Associació de les Televisions Educatives i Culturals Iberoamericanes (ATEI), la seu de la qual s’ubicarà a partir d’ara en el Taller d’Audiovisuals (TAU) de la Universitat de València. Les sessions es podran seguir en directe des de l’enllaç:

http://mediauniweb.uv.es/tvmorfosiscontd2019/?tag=tvmorfosiscontd2019 o al #tvmorfosis.    

TVMorfosis/CONTD és una iniciativa d’ATEI que té un format diferent a les clàssiques jornades o congressos, ja que es tracta d’un format audiovisual on es combinen diversos programes en directe. Els debats i reflexions d’aquesta edició estan centrats en l’anàlisi de la diversitat de continguts i formats en la producció audiovisual universitària actual. La transformació permanent de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) ha arribat plenament al sistema universitari. De manera que la capacitat d’adaptació de les estratègies comunicatives al nou context «transmedial» és vital avui en dia per a una major projecció social dels continguts universitaris.

En aquest sentit, cada vegada es fa més necessària la creació d’un model que permeta l’ordenació i catalogació en l’àmbit universitari espanyol i iberoamericà de la producció audiovisual que fan les universitats dins de la seua política comunicativa. Així, les universitats han de generar continguts per a diferents pantalles i dispositius, integrant elements com el grau de «transmedialitat», la interactivitat o l’equilibri entre rigor científic i entreteniment. També es pretén estudiant la idoneïtat dels continguts universitaris en funció dels contenidors i canals de difusió. D’aquesta manera, en les jornades TVMorfosis/CONTD situarem el conjunt de les universitats espanyoles i iberoamericanes en els àmbits prioritaris de la comunicació pública i començar a plantejar la necessitat d’introduir noves sinergies de treball que generen plataformes Over The Top (OTT) que, a mode de repositori d’accés lliure i gratuït, integren la diversitat dels continguts audiovisuals produïts per les universitats.

Algunes d’aquestes produccions audiovisuals que s’inserten en el nou escenari són les sèries La Universidad Responde i Universo Sostenible, que estan emetent-se per La 2 de TVE i que estan coproduïdes per més de 30 universitats espanyoles a través de CRUE Universidades Españolas i que compten amb la producció executiva de la Universitat de València, coordinadora dels dos projectes.

TVMorfosis/CONTD s’inaugurarà el pròxim dia 03 de juny a les 16:15 hores en el Taller d’Audiovisuals (TAU) de la Universitat de València i comptarà amb la presència de Mavi Mestre, Rectora de la Universitat de València; Gabriel Torres, President d’ATEI i Director de Canal 44 de la Universidad de Guadalajara, México; José María Vidal, Secretari Autonòmic de Comunicació de la Generalitat Valenciana; i Miquel Francés, Director del Taller d’Audiovisuals de la Universitat de València i Secretari del Consell Directiu d’ATEI. La clausura, que serà el dia 04 de juny a les 21:00 hores en el mateix lloc.

Al llarg de les jornades escoltarem les opinions i reflexions provinents d’experts i analistes, professionals de la producció audiovisual, creatius, teledifusors, investigadors i estudiants de comunicació tant europeus com iberoamericans. Hi intervendran: Guillermo Orozco, de la Universidad de Guadalajara, México; Soledat Rubio, de la Universitat de València; Alexandra Falla, de la Fundación Patrimonio Fílmico Colombiano; Alberto Fabián Rodríguez, de la Universidad Mar del Plata, Argentina; Carolina Llorente, de la Universitat Pompeu Fabra; María Ares, de la Universidade da Coruña; Miquel Francés, de la Universitat de València; Juan Fco. Gutiérrez, de la Universidad de Málaga; Joan Enric Úbeda, de la Universitat de València; Alejandro Carrá, de CRUE Universidades Españolas; Manuel Peris, de la Universitat de València; Virginia Luzón, de la Universitat Autónoma de Barcelona; Guillermo López García, de la Universitat de València; Fernando J. García Moreira, President de l’Associació Brasilera de TV Universitària; Isadora Guardia, de la Universitat de València; Germán Pérez, de Canal Zoom, Colombia; Antonio Fernández-Coca, de la Universitat de les Illes Balears; Carmen Marta, de la Universidad de Zaragoza;  Alcira Valdivia, de Canal 44 de la Universidad de Guadalajara, México; Aarón J. Peralta, de Canal 6, Nicaragua i Àlvar Peris, de la Universitat de València. Les sessions estaran conduïdes i moderades per Lola Bañón i Germán Llorca, de la Universitat de València.

El programa es completarà amb una sessió de comunicacions presentades per diversos investigadors i experts en el tema central de les jornades; amb un Taller de Coproducció de Projectes Audiovisuals en què es reuneix a productors, teledifusores i centres universitaris de l’àmbit iberoamericà amb l’objectiu de produir conjuntament.

A més, com és habitual en les jornades CONTD, els estudiants del Màster Oficial en Continguts i Formats Audiovisuals de la Universitat de València presentaran els seus projectes en una sessió de pitching davant una selecció de responsables de les principals televisions i empreses productores. En aquesta ocasió, els professionals que valoraran els projectes dels estudiants són Urbana Gil, de La 2 de TVE; Albert Arnau, d’À Punt Mèdia; Lorena Torres, de The Fly Hunter; Alcira Valdivia, de Canal 44 de la Universidad de Guadalajara, México; i Aarón J. Peralta, de Canal 6, Nicaragua.

L’esdeveniment serà produït i realitzat pel Canal 44 de la Universidad de Guadalara (México) i el Taller d’Audiovisuals (TAU) de la Universitat de València per a ser transmés en directe a través de l’Espai de Radiotelevisió Iberoamericà i de la xarxa de Televisions Universitàries de l’àmbit espanyol, europeu i iberoamericà, gràcies a la col·laboració de l’Asociación de Televisiones Educativas y Culturales Iberoamericanas (ATEI), l’Asociación de Profesionales de Audiovisuales Universitarios (APAU) i l’Asociación Española y Europea de Cine e Imagen Científicos (ASECIC).

Les sessions es duran a terme en el Taller d’Audiovisuals (TAU) de la Universitat de València (C/ Serpis, 29 – València). Per a més informació, veure programa adjunt o a la web contd.uv.es.

ATEI, per la seua part, és una entitat la missió de la qual és contribuir al desenvolupament de l’educació, la ciència i la cultura Iberoamericanes, mitjançant la utilització de la televisió i la resta de tecnologies de la informació i la comunicació. La xarxa de socis d’ATEI està integrada actualment per 107 institucions de la majoria de països de l’àmbit Iberoamericà, entre les quals es troben canals de televisió de servei públic, ministeris i organismes responsables d’educació i cultura de nivell estatal, regional o local de cada país, les universitats o institucions d’educació superior i postgrau, les fundacions i ONG socials i culturals i els centres de formació permanent i professional. ATEI realitza el Noticiero Científico y Cultural Iberoamericano, un programa informatiu que es distribueix per 174 pantalles de canals públics de televisió de 22 països, i coprodueix sèries documentals amb més de 100 socis, fomentant la cooperació iberoamericana per a la producció de continguts culturals, educatius i científics.

La reunió del Consell Directiu d’ATEI es reunirà el dia 5 de juny a les 10:00 hores també en les instal·lacions del Taller d’Audiovisuals (TAU) de la Universitat de València. Precisament, a partir d’aquest moment aquesta serà la seu de l’organisme, des d’on es planificaran les activitats formatives i de coproducció audiovisual en les quals participa.

Facebook: TVMorfosis/CONTD

Twitter: @JornadasCONTD

Altres webs: https://tvmorfosis.com/    http://atei.mx/

File in:
This website uses proprietary and third-party cookies for technical purposes, traffic analysis and to facilitate insertion of content in social networks on user request. If you continue to browse, we consider that you are accepting its use. For more information please consult ourcookies policy