Quatre exposicions que visitar a La Nau pel Nadal

  • Office of the Vice-Principal for Culture and Society
  • December 23rd, 2021
 

El Centre Cultural La Nau de la Universitat de València ofereix la possibilitat de visitar quatre exposicions durant les festes nadalenques, organitzades pel Vicerectorat de Cultura i Esport en col·laboració amb diferents institucions. L’accés a les exposicions és gratuït.

«Dones i resistència. València, 1931-1939. Fotografies de Luis Vidal»

El Centre Cultural La Nau acull fins al 9 gener l’exposició ‘Dones i resistència. València, 1931-1939. Fotografies de Luis Vidal’, una mirada a la València republicana, a través de l’arxiu d’imatges del fotoperiodista Luis Vidal Corella (1900-1959). L’exposició, organitzada i produïda per la Universitat de València, juntament amb la Diputació de València, dona visibilitat a la vida quotidiana d’aquesta època, i posa el focus en la dona, a través de més de 80 fotografies: a més, s’inclouen cartells i documents de l’època, així com objectes personals del mateix Vidal com les seues càmeres originals.

L’exposició, comissariada pel fotoperiodista i net de Luís Vidal, Luis Vidal Ayala, i el professor de la Universitat de València Carlos López Olano, suposa un recorregut per la València dels anys trenta.

«100 anys fent llibres»

Publicacions de la Universitat de València celebra aquest any 2021 el seu centenari com a editorial de la Universitat de València amb l’exposició «100 anys fent llibres». La mostra s’ha instal·lat, fins al 9 de gener de 2022, en dos espais diferents del Centre Cultural La Nau: la Sala Duc de Calàbria  i la Sala Oberta, i està comissariada per Maite Simón, Amparo Jesús-María, Marc Baldó i Germán Perales. L’exposició, organitzada juntament amb el Servei de Publicacions de la Universitat de València i la Biblioteca Històrica de la Universitat de València, és un viatge per la història que combina tradició i modernitat i que il·lustra aspectes històrics i actuals de l’activitat editorial en el si de la Universitat de València, amb la mirada dirigida cap al futur.

 «EDVCATIO. Innovació i ensenyament dels jesuïtes a València. 150 aniversari»

Enguany també ha sigut molt important per a la Companyia de Jesús de València que, juntament amb el Vicerectorat de Cultura de la Universitat de València, ha organitzat l’exposició ‘EDVCATIO. Innovació i ensenyament dels jesuïtes a València. 150 aniversari’, un recorregut històric de l’important paper de l’escola jesuïta en la societat valenciana, dins de la qual es van formar exponents com l’últim Premi Miguel de Cervantes, Francisco Brines, el cineasta Luis García Berlanga i el polític i impulsor de la Borsa de València , Joaquín Maldonado.

L’objectiu principal d’aquesta exposició, oberta fins al 9 de gener a la Sala Acadèmia del Centre Cultural La Nau, és donar a conèixer a la societat el treball educatiu jesuïta amb un recorregut històric des de la fundació de l’antic Col·legi San José.

«Nocturnes. Mentre la ciutat dorm… 1900-1960»

Fins al 27 de febrer es pot visitar a La Nau l’exposició ‘Nocturnes. Mentre la ciutat dorm… 1900-1960’, un homenatge a la vida nocturna en les principals ciutats de l’Espanya de la primera meitat del segle XX. L’exposició, organitzada per Acción Cultural Española (AC/E) i el Vicerectorat de Cultura de la Universitat de València, amb la col·laboració de la Comunitat de Madrid, és una invitació a recórrer els seus carrers i endinsar-se en les seues tavernes, cafès, cinemes o teatres gràcies a les fotografies que els nostres reporters tan hàbilment van saber captar a la llum del magnesi, entre els quals hi ha l’autor de les fotografies de l’exposició que acull La Nau «Dones i resistència», Luis Vidal.

La comissària de l’exposició, Lucía Laín, ha homenatjat la vida nocturna a través d’una àrdua cerca i recuperació d’imatges en arxius nacionals i internacionals per posar en valor els grans noms de la fotografia del segle passat. Els autors que signen les fotografies es remunten als primers mestres del fotoperiodisme com Alfonso, Cortès i Santos Yubero a Madrid; Brangulí, Gaspar, Sagarra i Torrents a Barcelona; Pacheco a Vigo… o el fotògraf i editor Lucien Roisin, que va recórrer amb la seua càmera tota la geografia espanyola. També hi ha diverses imatges dedicades a la ciutat de València.

More information: