Tres mil alumnes de secundària i batxillerat realitzaran pràctiques en els laboratoris de la Universitat

  • University Integration Office
  • January 14th, 2020
 
Cartell 'Fes Ciència'
Cartell 'Fes Ciència'

Estudiantat i professorat de centres de secundària de la Comunitat Valenciana visitaran, durant aquest mes de gener, el Campus de Burjassot-Paterna per a realitzar pràctiques en els laboratoris de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria, de la Facultat de Ciències Biològiques, de la Facultat de Física i de la Facultat de Química.

En total, en la present edició 2020, participaran 3314 alumnes i 206 professores i professors de centres de secundària i batxillerat.

Aquestes pràctiques formen part del Programa ‘Fes Ciència a la Universitat de València’ que es promou des de la Delegació per a la Incorporació a la Universitat de València i des del professorat dels centres. L'objectiu d’aquest és, d'una banda, acostar la Universitat als centres de secundària posant a la disposició de l’estudiantat i professorat els coneixements, recursos, aules i laboratoris dels centres del campus de Burjassot, així com, afavorir la interacció i treball conjunt entre professorat de secundària i professorat d'universitat i, sobretot, estimular l'estudi de les Ciències i de l'Enginyeria entre l'estudiantat de secundària.

Les pràctiques que l’alumnat podrà realitzar durant aquest mes inclouen: tallers d'Informàtica i Multimèdia, d'Electrònica Industrial i Telecomunicacions, de Tecnologia Química i Processos Industrials i de Ciència de Dades. Tots ells a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria. En l'activitat ‘La Biologia a les teues mans’ (Facultat de Ciències Biològiques) es realitzen tallers de Microbiologia i Zoologia, de Bioquímica i Botànica, de Genètica i Evolució i de Neurociència i Paleontologia. En l'activitat ‘Anem a l'Aula de Física Experimenta amb l'alumnat’ (Facultat de Física) s'ofereixen diversos tallers de Mecànica i d'Òptica. La Facultat de Química, en la seua activitat ‘Gaudint la Química’ oferta pràctiques de laboratori sobre Anàlisi Qualitatiu de Contaminants en Aigües, Electrodeposició de Coure, Reaccions químiques demostratives: Tints invisibles i Detecció d'Oxigen dissolt en Aigua.

Des de la Delegació per a la Incorporació a la Universitat s'espera que l'estudiantat d'enguany aculla aquesta experiència amb el mateix entusiasme dels anys anteriors. Aquestes pràctiques constitueixen una oportunitat única perquè els i les joves estudiants de secundària i batxillerat i el seu professorat gaudisquen de la ciència en les instal·lacions de la Universitat de València.

More information:

This website uses proprietary and third-party cookies for technical purposes, traffic analysis and to facilitate insertion of content in social networks on user request. If you continue to browse, we consider that you are accepting its use. For more information please consult ourcookies policy