Un congrés analitza l’ordre militar valenciana de Montesa, en el 700 aniversari de la seua creació

 
Ester Alba, Antonio Ariño, Enric Guinot.
Ester Alba, Antonio Ariño, Enric Guinot.

Del 24 al 27 d'octubre del 2017, la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València ha organitzat un congrés internacional sobre la història i el patrimoni de l’Ordre de Santa Maria de Montesa i Sant Jordi d’Alfama. La iniciativa coincideix amb el 700 aniversari de la que va ser l’única ordre militar valenciana.

La sessió inaugural s'ha celebrat aquest dimarts a l'Aula Magna del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València, amb les intervencions d’Antonio Ariño, vicerector de Cultura de la Universitat de València; Ester Alba, degana de la Facultat de Geografia i Història; i Enric Guinot, en nom del comitè organitzador.

El comitè científic està compost per Enric Guinot, de l’àrea d’Història Medieval; Juan Francisco Pardo, d’Història Moderna; Yolanda Gil i Ester Alba, d’Història de l’Art (tots ells de la Universitat de València); així com Fernando Andrés Robres, de la Universitat Autònoma de Madrid; i Josep Cerdà Ballester, de la Diputació.

Col·laboren a més de la facultat i l’Ajuntament de Montesa, els projectes de recerca ‘Noves perspectives d’història social comparada entre el centre i la perifèria mediterrània de la Monarquia Hispànica en l’Edat Moderna’ i ‘Creixement econòmic i desigualtat social en l’Europa Mediterrània (XIII-XV)’, finançats tots dos pel Ministeri d’Economia i Competitivitat.

More information:

This website uses proprietary and third-party cookies for technical purposes, traffic analysis and to facilitate insertion of content in social networks on user request. If you continue to browse, we consider that you are accepting its use. For more information please consult ourcookies policy