Un exposició commemora el centenari d’Ascensión Chirivella com a primera graduada en Dret a Espanya

  • Press Office
  • December 2nd, 2021
 
Ascensión Chirivella.
Ascensión Chirivella.

La Facultat de Dret de la Universitat de València inaugura aquest dijous (2 de desembre) a les 12 hores, al vestíbul del centre, una exposició sobre la vida d'Ascensió Chirivella, qui va ser la primera dona a Espanya en graduar-se en estudis jurídics, vestir la toga i exercir l’advocacia.

Ascensión Chirivella va nàixer a València el 28 de gener de 1893. Va voler seguir els passos de son pare, procurador dels tribunals de València, i es va matricular a la Facultat de Dret el 1918. Es va llicenciar el novembre de 1921 i en desembre va sol·licitar incorporar-se a l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de València, al qual va entrar el 12 de gener de 1922. Va ser la primera dona a tot Espanya a llicenciar-se en estudis de Dret, i també la primera a vestir la toga com a advocada. Es va casar amb l’advocat Álvaro Pascual Leone, qui a més era diputat del Partit Radical.

Defensora de la II República, els seus ideals la van obligar a exiliar-se el juliol de 1939 a Mèxic juntament amb la família on va residir fins a la seua mort, el 9 d’abril de 1980.

La Facultat de Dret inaugura una exposició a través de la qual fa un recorregut per les etapes més importants de la seua vida. La Facultat té previst a més que el seu Saló de Graus porte per nom ‘Ascensión Chirivella’.