Un seminari analitza la importància de la participació ciutadana en la governança i gestió del paisatge

 
Un moment de la inauguració.
Un moment de la inauguració.

La Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València acull aquest dijous la segona edició del seminari ‘Societat Civil i Paisatge’, que en aquesta ocasió s'ocupa de la implicació ciutadana en la gestió i planificació del paisatge, així com dels avanços del coneixement en matèria de paisatge.

“La conservació i ordenació del passatge mai serà possible sense una ciutadania implicada, partícip i sensible als valors del paisatge, per açò és tan necessari generar espais de comunicació com a aquest, on transmetre coneixement, compartir experiències i generar dinàmiques en favor del paisatge”, ha assenyalat el vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla, que ha inaugurat el segon seminari Societat Civil i Paisatge al costat de Rosa Pardo, directora general d'Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge; Josep Montesinos, degà de la Facultat de Geografia i Història; Emilio Iranzo, director de la Càtedra Participació Ciutadana i Paisatge; i Juan Antonio Pascual, president del Centre per al Coneixement del Paisatge.

El vicerector Hermosilla i la directora general Rosa Pardo han coincidit en la importància de la col·laboració institucional que “permet crear aliances estratègiques entre l'Administració Pública, la Universitat i els agents implicats en la gestió del paisatge amb l'objectiu de millorar el benestar de la societat valenciana; és el cas de la Càtedra Participació Ciutadana i Paisatge creada entre ambdues institucions”. 

Per la seua banda el director de la Càtedra i professor de Geografia, Emilio Iranzo, ha explicat que aquest seminari s'ha estructurat en 3 mòduls, el primer centrat en la governança i gestió del paisatge, el segon en la transmissió a la societat dels avanços del coneixement en matèria de paisatge, i el tercer en la implicació ciutadana en la gestió i planificació del paisatge. “Aquest fòrum conjumina veus procedents de l'Administració, de la Universitat, dels agents territorials, individuals o col·lectius, i fins i tot d'empreses dedicades al paisatge, tot açò amb la intenció de realitzar una aproximació en tres dimensions ―social, legal i epistemològica― al binomi paisatge i participació”. 

Aquest seminari és una més de les accions previstes per la Universitat de València i la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori en el marc de la Càtedra de Participació Ciutadana i Paisatges Valencians, una plataforma acadèmica que persegueix la reflexió i recerca entorn de temes relacionats amb la concepció i valoració que la població efectua dels paisatges valencians, així com la divulgació i transmissió de coneixement en matèria de paisatge i participació ciutadana.
 

This website uses proprietary and third-party cookies for technical purposes, traffic analysis and to facilitate insertion of content in social networks on user request. If you continue to browse, we consider that you are accepting its use. For more information please consult ourcookies policy