Víctor Reguera, seleccionador d'esquaix: “Estem entrenant dur per a tractar de fer-nos amb l’or en el CADU”

  • Sports Service
  • October 31st, 2017
 
Víctor Reguera, seleccionador d'esquaix de la Universitat de València.
Víctor Reguera, seleccionador d'esquaix de la Universitat de València.

Víctor Reguera (Pontevedra, 1994) aborda en aquest curs la seua primera temporada com a seleccionador d’esquaix a la Universitat de València. Exalumne de Biologia, treballa des de fa quatre anys en l’organització d’esdeveniments d’esquaix a Espanya i Europa, la qual cosa li ha aportat “una gran experiència en l’àmbit de la didàctica de l’esport”, afirma. També és monitor nacional i tècnic superior esportiu, formació a la qual cal sumar una experiència de 13 anys en l’esquaix: porta entrenant des dels 10, ha sigut membre de la selecció espanyola junior dels 12 als 18 i, en l’actualitat, competeix a nivell nacional i en el circuit professional (PSA).

L’esquaix és un esport que gaudeix de bona de salut?
L’esquaix ha tornat a créixer des de fa uns anys amb les millores tecnològiques i ha de seguir en aquesta línia per a aconseguir la popularitat que es mereix. A Espanya és un esport que no té gran difusió, però en altres països el rol que té és totalment diferent, i no cal anar-se lluny per a comprovar-ho: a França, el nostre país veí, ja gaudeix d’una salut palpablement millor que ací.

Però la Universitat de València sí aposta per aquest esport…
Actualment, la Universitat de València és de les poques universitats a Espanya que continua apostant per l’esquaix i celebra competicions tant a nivell intern com a regional. Fa uns anys sí que hi havia competició a nivell nacional, però s’ha perdut i és un dels objectius a llarg termini que estaria genial aconseguir.

Com a responsable d’aquest esport a la Universitat, quin és el seu objectiu?
El meu objectiu és crear una Escola d’Esquaix a la Universitat i, per descomptat, donar el millor de mi perquè la Universitat de València aconseguisca els títols regionals. És el meu primer any com a seleccionador, però estem entrenant dur per a tractar de fer-nos amb l’or en el CADU.

Quins aspectes creu que cal treballar més en l’equip?
La tècnica és l’eina fonamental per a executar els colps de manera més eficient i amb major qualitat, així que aquest és el nostre principal objectiu.

Com ho farà?
Tenim organitzats entrenaments extraoficials en els quals treballem aquests aspectes. A més, em servisc de les plataformes que ens ofereix la Universitat perquè vegen vídeos de professionals i d’altres.

A qui recomana la pràctica de l’esquaix?
L’esquaix és un esport excessivament ràpid i que consumeix un munt de calories, a més de potenciar el tren inferior d’una forma excel·lent, així que li’l recomanaria a totes les persones que, per exemple, no disposen de molt de temps i vulguen estar en forma, ja que en 30 o 45 minuts esplaies tot l’estrés i la tensió acumulades durant el dia i exercites tots els grups musculars.

Quant de temps cal dedicar-li?
Depén del nivell al que vulgues jugar o cap a on ho enfoques. A nivell ‘amateur’, amb dues o tres hores a la setmana és suficient per a estar en forma i anar millorant a poc a poc les teues habilitats. A nivell professional, és com qualsevol altre esport.