El capitalisme y los residuos tóxicos protagonizan la programación de cine de la Universitat

  • 2 de noviembre de 2016
 
Programación de cine

Dos nuevos ciclos de películas continúan la programación del Aula de Cinema de la Universitat de València. En el Colegio Mayor Rector Peset se proyectarán películas sobre el mundo capitalista, mientras que el ciclo del Palau de Cerveró consistirá en una serie de documentales que muestran las consecuencias del vertido de los residuos en el medio ambiente. Todas las proyecciones del Aula de Cinema serán gratuitas y en versión original subtitulada, con presentación y coloquio. El Servei de Política Lingüística ofrece el ciclo de ‘Cinema en valencià’ tanto en Valencia como en los campus universitarios.

Aquest dijous, 3 de novembre, l’Aula de Cinema de la Universitat de València inaugurarà el cicle ‘Tòxics, cultures, justícia’ al Palau de Cerveró, amb la pel·lícula ‘Bhopal: A Prayer for Rain’ (2014), en la qual Ravi Kumar presenta un relat basat en els esdeveniments que van produir el pitjor accident industrial de l’Índia.

Dijous 10 de novembre, es projectarà una de les pel·lícules més prestigioses del cine documental dels últims anys, ‘La pesadilla de Darwin’ (‘Le cauchemar de Darwin’, d’Hubert Sauper, 2004), que mostra els efectes socials i ambientals de la indústria pesquera al llac Victòria, a Tanzània.

Finalment, tancarà el cicle el dia 17 de novembre la pel·lícula ‘Into Eternity’ (Michael Madsen, 2010), que mostra la dificultat d’acabar amb els residus i la necessitat de crear un magatzem que puga ser senyalitzat per fer-lo recognoscible per a les generacions futures.

D’altra banda, el programa dedicat al capitalisme s’obre el dimarts 8 de novembre, amb ‘American psycho’ (Mary Harron, 2000), que mostra un món moralment pla en el qual destaca un personatge aparentment perfecte que, tanmateix, actua d’una manera violenta.

La sessió següent, dimarts 15 de novembre, es projectarà ‘La bicicleta de Pequín’ (‘Shiqi sui de donen che, de Wang Xiaoshuai’, 2001). Aquesta pel·lícula mostra la pobresa de Xina i com el protagonista dóna valor a allò que tant d’esforç li ha costat aconseguir, que és simbolitzat per la bicicleta.

El dimarts 22 de novembre continuarà la programació amb ‘Éxito a cualquier precio’ (Glengarry Glen Ross, de James Foley, 1992), pel·lícula que mostra les atrafegades vides d’uns agents immobiliaris de Chicago, les tàctiques que fan servir per a fer negocis i les misèries d’una societat extraordinàriament competitiva.

El dimarts 29 de novembre es projectarà la pel·lícula ‘Están vivos’ (They Live, de John Carpenter, 1988), denúncia disfressada de ciència ficció que mostra que el nostre món és totalment diferent del que veiem amb els ulls. Crítica que la societat siga manejable a través dels missatges subliminals que ens pretenen convertir en esclaus.

Tancaran el cicle les dues sessions del mes de desembre. El dimarts 13 es projectarà ‘Concursante’ (Rodrigo Cortés, 2007), història sobre les conseqüències fatals de la roda capitalista en què es veu enxampat  un ciutadà qualsevol. Finalment, el dimarts 20 s’hi projectarà ‘El capital’ (‘Le capital’, Costa-Gavras, 2012), en què un director compromès mostra l’ascens meteòric d’un cínic empleat de banca que s’aprofita dels més febles.

D’altra banda, en la programació de ‘Cinema en valencià’, promoguda pel Servei de Política Lingüística (SPL) de la Universitat, demà dijous, 3 novembre, a les 20 hores, es projectarà al Musical de Benimaclet el documental ‘Mariola, serra de llibertat’, amb la presència dels directors. A Ontinyent, amb la col·laboració del SPL, en la Mostra de Cinema s’està projectant un cicle de Ventura Pons fins al pròxim 6 de novembre. Tota la informació sobre ‘Cinema en valencià de la Universitat de València:
http://www.uv.es/spl

MÉS INFORMACIÓ www.uv.es/auladecinema

Esta página web utiliza cookies propias y de terceros con fines técnicos, de análisis del tráfico y para facilitar la inserción de contenidos en redes sociales a petición del usuario. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Para más información consulte nuestrapolítica de cookies