Logo de la Universitat de València Logo Càtedra L'Horta de València: Patrimoni, Vida, Futur Sostenible Logo del portal

Un sequer d’arròs és una superfície, normalment una era, destinada a estendre el gra collit i després de batre’l, per a què se seque al sol i posteriorment procedir a llevar-li la corfa. Per poder fer aquesta operació calia que estiguera uns quants dies i remoure’l periòdicament amb rastrells, la qual cosa donava lloc a un dibuix marcadament geomètic com els solcs d’un camp llaurat.

Les intal·lacions eren ben simples, poc més que una explanada gran i una caseta de certes dimensions per guardar el gra en cas de necessitat. I lògicament, la seua ubicació més adequada a l’Horta de València era el més a prop dels camps cultivats d’arròs, entorn de l’Albufera, i per això els trobem al sud de Pinedo i Castellar-Oliveral, en plena zona arrossera del domini de la Séquia de l’Or i per la restinga del Saler fins a El Palmar en el cas del terme municipal de València.

Actualment es troben en desús perquè el procediment de secat ha passat a ser industrial, però encara resten alguns sequers i alguna trilladora d’arròs en aquests màrgens septentrionals del llac albuferenc.