Logo de la Universitat de València Logo Departament de Didàctica de l’Educació Física, Artística i Música Logo del portal

Foto Nom i cognoms Adreça + info Biografia
AHULLO HERMANO, RAMON

AHULLO HERMANO, RAMON

PDI-Associat/Da Universitari/A
ALONSO SANZ, MARIA AMPARO

ALONSO SANZ, MARIA AMPARO

PDI-Titular d'Universitat

Coordinadora de l'Especialitat de Didàctica de les Arts Visuals al Màster en Investigació en Didàctiques Específiques. Facultat de Magisteri. Avda. Magisteri, 4. 46022. València Planta segona, despatx P2.10

(9616) 25098

m.amparo.alonso@uv.es

Biografia
 

Proferssora titular en el Departament de Didàctica de l'Expressió Musical, Plàstica i Corporal de la Universitat de València des de setembre de 2020. Anteriorment professora contratada doctora des de setembre de 2018. Anteriorment Professora Ajudant Doctor  des de 2013 fins al 2018; així com professora associada d'Educació Artística a la Universitat d'Alacant des de 2008 fins al 2013. Membre de l'Institut de Creativitat i Innovacions Educatives. Membre del grup de recerca en pedagogies culturals CREARI. Doctora en Didàctiques Específiques en Arts Visuals per la Universitat de València. En possessió del Diploma d'Estudis Avançats en Recerca Educativa, Desenvolupament Curricular i Professional de la Universitat d'Alacant. Llicenciada en Belles Arts amb premi al millor expedient acadèmic i premi alumne cinc estrelles de la Universitat Miguel Hernández. Grau en Enginyeria d'Edificació i Diplomada en Arquitectura Tècnica per la Universitat d'Alacant.

ANGULO ALEMAN, TANYA

ANGULO ALEMAN, TANYA

PDI-Prof. Permanent Laboral Ppl

Avgda. Tarongers nº 4, 46022 València Avgda. Alcalde Reig nº 8, 46006 València

(9639) 83406

tanya.angulo@uv.es

BERNABE VILLODRE, MARIA DEL MAR

BERNABE VILLODRE, MARIA DEL MAR

PDI-Titular d'Universitat
Biografia
 

Titulada Superior en Pedagogia del Llenguatge i l'Educació Musical, Mestra especialista en Educació Musical, Mestra especialista en Pedagogia Terapèutica, Doctora en Teoria i Història de l'Educació

BLASCO MAGRANER, JOSE SALVADOR

BLASCO MAGRANER, JOSE SALVADOR

PDI-Prof. Permanent Laboral Ppl

Coordinador Especialitat de Didàctica de la Música (Màster en Investigació en Didàctiques Específiques-Facultat de Magisteri)

(9639) 83407

j.salvador.blasco@uv.es

BOTELLA NICOLAS, ANA MARIA

BOTELLA NICOLAS, ANA MARIA

PDI-Titular d'Universitat
Especialista Pau
Dega/Degana / Director/a Ets

Despacho 12, cuarta planta, Facultat de Magisteri. Avenida Tarongers, 4 46022 Valencia

(9639) 83384

ana.maria.botella@uv.es

Biografia
 

Professora titular del Departament de Didàctica de l'Eduació Física, Artística i Música de la Facultat de Magisteri de la Universitat de València. Llicenciada en Geografia i Història (especialitat de Musicologia) i diplomada en Magisteri (especialitat d'Educació musical) per la Universitat d'Oviedo. Títol professional de Música a l'especialitat de Piano i Màster Internacional de Música a la mateixa especialitat pel Conservatori Superior de Música d'Oviedo “Eduardo Martínez Torner”. Doctora en Pedagogia per la Universitat de València amb una tesi que analitzava i catalogava la música de Moros i Cristians d'Alcoi, així com realitzava una aplicació didàctica a l'aula de secundària, per la qual va aconseguir una beca concedida per l'Institut Alacantí de Cultura. Juan Gil-Albert” (Diputació Provincial d'Alacant). Funcionària de carrera del cos de professors d'ensenyament secundari des de 2001 (actualment en excedència). Revisora ​​de revistes de recerca i membre de comitès científics de congressos i jornades. Pertany al grup de Recerca multidisciplinar IEDUCARTSel principal interès del qual és el treball des d'una òptica multidisciplinar a l'aula, focalitzat especialment en disciplines artístiques com el Cinema, l'Animació i l'Òpera. Conferenciant convidada al projecte Òpera Oberta “El Liceu a la Universitat”, des de la temporada 2008/2009.

Les seves línies de recerca principals són la Didàctica de l'audició musical, Tics i Educació musical i Innovació educativa a través de la interdisciplinarietat i l'òpera. Investigadora principal del projecte Emergent R+D+i El paisatge sonor, escolta, creació i recreació. Anàlisi descenaris deducació ambiental i musical, de la Generalitat Valenciana, així com de la Xarxa dinnovació docent L’hort-Ieducarts, 2.0. i 3.0 del Vicerectorat de Polítiques de formació i Qualitat Educativa de la Universitat de València, durant uns quants anys. Actualment és IP de projecte El paisatge sonor com a context d'aprenentatge interactiu, transversal i interdisciplinar (UV-SFPIE_PID19-1096358). Des del 2020 és Directora del grup de Recerca investigació iMUSED (Investigating Music Education GIUV2020-483), l'objectiu del qual és aprofundir en el coneixement de l'educació musical des de múltiples perspectives com la innovació educativa, la interdisciplinarietat, l'estudi del currículum, les identitats musicals i la transferència de coneixement. Com a resum global de la trajectòria acadèmica cal destacar la publicació de 128 articles (100 en revistes científiques i 28 en revistes no indexades) i 84 capítols de recerca, més de 200 aportacions a congressos, ja sigui per mitjà de ponències o comunicacions, la participació en 3 projectes de recerca, 12 d'innovació docent com a IP i 17 com a membre d'equip i la realització de 8 estades investigadores i 5 docents. Té 2 sexennis de recerca (2009-2014, 2015-2020) i 3 quinquennis docents (2006-2011 i 2012-2017).

En l'àmbit docent ha impartit classe durant un total de 20 cursos acadèmics en les universitats d'Oviedo i Valéncia, destacant l'impartició de docència en Màster de doctorat durant 12 cursos i en el *Master de Secundària durant 3. Té dirigides 21 tesis doctorals i 31 Treballs Fi de Màster (21 del d'investigació i 10 del màster de secundària), aixina com 39 Treballs fi de Grau. Els numerosos materials docents generats, aixina com la vinculació a proyectes d'innovació i participació en congressos docents atesten la dedicació a la docència i a la millora contínua en metodologia i tècniques docents.

Finalment, en matèria de Gestió, destacaria la llabor com a secretària del Departament (2012-2015), ser membre de la Comissió de Coordinació Acadèmica del Màster en Professor/a de Ensenyança Secundària (2011-2018), membre de la Comissió de Coordinació Acadèmica del Màster en Investigació en Didàctiques Específiques (2015-2020), coordinar el proyecte didàctic Òpera *Oberta (2011-2014), i dirigir l'aula de Música del Vicerrectorat de Cultura i Igualtat de la UV (2015-2018), entre atres activitats. També ha dirigit el Màster en Investigació en Didàctiques Específiques de la Facultat de Magisteri (2016-2018) i (2019-2020) i ha coordinat el doctorat en música (2015-2018). Ha segut Vicedecana d'ordenació académica i postgado de la Facultat de Magisteri. És Decana de la Faculat de Magisteri des de noviembe de 2020.

 

CABAÑERO CASTILLO, M. ESPERANZA

CABAÑERO CASTILLO, M. ESPERANZA

PDI-Substitut/A
CALVO LOPEZ, JULIO ALEXIS

CALVO LOPEZ, JULIO ALEXIS

PDI-Associat/Da Universitari/A
CERVERA MARTINEZ, JOSEFA

CERVERA MARTINEZ, JOSEFA

PDI-Associat/Da Universitari/A
DI NAPOLI ALGARRA, JODIE

DI NAPOLI ALGARRA, JODIE

PDI-Substitut/A
DIAZ BARAHONA, JOSE

DIAZ BARAHONA, JOSE

PDI-Titular d'Universitat

Despacho 15 (4ª planta)

(9616) 25133

jose.diaz-barahona@uv.es

Biografia
 

[Biografia, versió en valencià]

DOMINGUEZ RUIZ, RICARDO

DOMINGUEZ RUIZ, RICARDO

PDI-Associat/Da Universitari/A
ESCORIHUELA CARBONELL, GUILLEM

ESCORIHUELA CARBONELL, GUILLEM

PDI-Ajudant Doctor/A
Cap de Seccio-Servei
Cap Iniciatives Responsable de l'Aula de Musica

Despatx 12, 4ª planta Facultat de Magisteri Av. Tarongers 4. 46022. Valencia (9639)

83394

guillem.escorihuela@uv.es

Biografia
 

GUILLEM ESCORIHUELA (Silla, 1988). És Doctor en didàctica de la música per la Universitat de València (2017). Màster en Investigació en Didàctiques Específiques (2014) i Professor d´Educació Secundària (2011) per la mateixa Universitat. Màster en Interpretació Musical per la Universitat Internacional d'Andalusia (2013). Obté el Títol Superior de Música al Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València (2010).

És Professor Ajudant Doctor al Departament de Didàctica de l'Educació Física, Artística i Musica de la Facultat de Magisteri de la Universitat de València. Pertany al grup de recerca iMUSED (Investigating Music Education GIUV2020-483) i les seves línies aborden l'educació musical a través de l'anàlisi de la interpretació, l'educació performativa dels instruments musicals i el cant, la comunicació i divulgació musical (recepció i crítica), la didàctica a Conservatoris i Escoles de música i l'estudi de les audiències d'espectacles musicals i la seva repercussió en i des de l'educació musical. Així mateix, també forma part del grup d'innovació consolidat: El Paisatge Sonor i l'Hort Ecodidàctic com a context d'aprenentatge en la formació del professorat (PaisoL'Hort- GCID23_2591227).

És Catedràtic de Música de Cambra en excedència. Ha estat professor de la Universitat Jaume I al Màster en Didàctica de la Música (2018/2019) i ha impartit docència als Graus de Mestre/a en Educació Infantil i el d'Educació Primària de Florida Universitària (2019/2022). Al Conservatori Superior de Música “Salvador Seguí” de Castelló ha exercit la direcció del Departament de Música de Cambra i Orquestra (2015/2022).

En l'àmbit de la gestió, ha coordinat pràctiques i la formació del professorat al Conservatori Superior, a més d'haver estat secretari de la Comissió Acadèmica de Títol del Màster en ensenyaments artístics d'interpretació musical i investigació aplicada i haver format part de la Comissió per a l'avaluació de la investigació de l'Institut Superior d'Ensenyances Artístiques de la Comunitat Valenciana.

Presenta publicacions i comunicacions al camp de l'educació performativa i la seva pròpia investigació. Ha participat com a ponent i/o assistent a congressos nacionals i internacionals, així com seminaris sobre educació musical a tots els seus nivells.

Al camp de la interpretació ha estat membre i president de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat de València des del 2009 fins al 2013, a més d'altres orquestres nacionals de caràcter formatiu. Professionalment, ha col·laborat amb l'Orquestra de València, Simfònica de Castelló, Banda Municipal de Bilbao, així com amb els grups Ensemble Palau, Orquestra Eutherpe, Ensemble Col·legno, Harmonie Ensemble o Kissar Ensemble. Actua regularment en cicles de música de cambra valencians amb diverses formacions, destacant els recitals per a flauta i piano o la integral dels quartets de Mozart. Com a intèrpret ha enregistrat discs per a la recuperació del patrimoni musical valencià, però també per a bandes sonores o música lleugera.

És Director Acadèmic de l'Aula de Música de la Universitat de València.

ESTEVAN TORRES, ISAAC

ESTEVAN TORRES, ISAAC

PDI-Titular d'Universitat

(9616) 25109

isaac.estevan@uv.es

FERNANDEZ MAXIMIANO, RAFAEL

FERNANDEZ MAXIMIANO, RAFAEL

PDI-Col.laborador/A
Especialista Pau
Coordinador/a Curs
Secretari/a de Facultat/Secretari/a Ets
FERRIZ MORELL, ROBERTO FRANCISCO

FERRIZ MORELL, ROBERTO FRANCISCO

PDI-Titular d'Universitat

Facultad de Magisterio. Campus Tarongers. Avd. dels Tarongers, 4, 46022 Valencia Despacho 04.17 Telf.(9616)25640

961625640

roberto.ferriz@uv.es

Biografia
 

[ Traducció automàtica ]

Roberto *Ferriz *Morell és Llicenciat en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport per la Universitat Miguel Hernández d'Elx (2010) i Doctor en Educació per la Universitat d'Almeria (2014). Actualment treballa com a professor Titular d'Universitat, en el Departament de Didàctica de l'Educació Física, Artística i Música de la Universitat de València, alhora que membre del grup d'investigació en Activitat Física, Educació i Societat AFES) des de l'any 2019. Les seues línia d'investigació giren entorn de l'Anàlisi “dels processos motivacionals en les classes d'Educació Física i la seua relació amb el context d'oci” i a la “Promoció d'un estil de vida saludable mitjançant una Educació Física de qualitat. Programes de formació del professorat”. Destaca la seua pertinença a la Xarxa Internacional d'Investigació en Educació Física i Promoció d'Hàbits Saludables des de 2019.

GALBIS LOPEZ, VICENTE

GALBIS LOPEZ, VICENTE

PDI-Titular d'Universitat
GARCIA MASSO, XAVIER

GARCIA MASSO, XAVIER

PDI-Titular d'Universitat

(9638) 64694

xavier.garcia@uv.es

GARCIA PUCHADES, WENCESLAO

GARCIA PUCHADES, WENCESLAO

PDI-Prof. Permanent Laboral Ppl

Departament de Didàctica de l'Expressió Musical,Plàstica i Corporal Facultat de Magisteri Universitat de València Avda. dels Tarongers, 4 46022-VALÈNCIA Tel. 961625488 Despatx D04.21

(9616) 25488

wenceslao.garcia@uv.es

Biografia
 

Wenceslao García Puchades es Licenciado en Educación Física y Filosofía, y Doctor en Arte e Investigación. En la actualidad ejerce como profesor en la Universidad de Valencia. Su investigación se ha centrado en el estudio de la relación entre la filosofía y la educación estética y política. En la actualidad dirige un proyecto de investigación sobre la educación para una radicalización de la democracia a través de las prácticas artísticas y los conflictos sociales.

GIL FUENTES, JUAN VICENTE

GIL FUENTES, JUAN VICENTE

PDI-Associat/Da Universitari/A
GINER CERVA, JUAN JOSE

GINER CERVA, JUAN JOSE

PDI-Associat/Da Universitari/A
GONZALEZ ZAMORA, ADELA

GONZALEZ ZAMORA, ADELA

PDI-Substitut/A
GONZALEZ FERRANDIS, FRANCISCO

GONZALEZ FERRANDIS, FRANCISCO

PI-Pred_Conselleria Acif Gva

Departament de Didàctica de l'Educació Física, Artística i Música. (U.D Música) (Despatx D04-04)

francisco.gonzalez-ferrandis@uv.es

HUERTA RAMON, RICARD VICENT

HUERTA RAMON, RICARD VICENT

PDI-Catedratic/a d'Universitat

(9639) 83401

ricard.huerta@uv.es

ISUSI FAGOAGA, ROSA MARIA

ISUSI FAGOAGA, ROSA MARIA

PDI-Prof. Permanent Laboral Ppl
Especialista Pau
Vicedega/Vicedegana / Vicedirector/a Ets

(9638) 64614

rosa.isusi@uv.es

LIZANDRA MORA, JORGE

LIZANDRA MORA, JORGE

PDI-Titular d'Universitat
Responsables de Gestio Academica
Coordinador/a Titulacio de Grau

Facultat de Magisteri. Despatx D3.03. Universitat de València. Campus Tarongers. Av/ dels Tarongers, 4 València, 46022 (Spain)

(9616) 25094

jorge.lizandra@uv.es

Biografia
 

Sóc Jorge Lizandra Mora, Doctor en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport per la Universitat de València.

En l'actualitat sóc Professor Titular de Universitat al Departament de Didàctica de l'Educació Física, Artística i Música de la Universitat de València. A més forme part del Grup de Investigació Activitat Física, Educació i Societat (AFES).

La meua trajectòria professional s'ha desenvolupat principalment en l'àmbit de l'educació, tant com a personal docent i investigador a la Universitat, com a professor a secundària i cicles formatius, així com també en el sector privat. A més, he impartit docència tant presencial, com semi-presencial o online, mantenint un gran interès pels aspectes pedagògics i metodològics de l'ensenyament presencial i virtual.

Les meues principals línies d'investigació es centren en l'estudi de l'activitat física y la promoció de la salut, l'interès per la millora dels processos d'ensenyament-aprenentatge i l'estudi dels efectes de les noves tecnologies tant en l'assignatura d'educació física, com en la seua didàctica.

LOPEZ CAÑADA, ELENA

LOPEZ CAÑADA, ELENA

PDI-Ajudant Doctor/A
LOZANO TORRELLA, ISMAEL PASCUAL

LOZANO TORRELLA, ISMAEL PASCUAL

PDI-Associat/Da Universitari/A
MARCO GARRIDO, YOLANDA

MARCO GARRIDO, YOLANDA

PDI-Asociado/a Unversidad
MARIN LIEBANA, PABLO

MARIN LIEBANA, PABLO

PDI-Ajudant Doctor/A
MARCO GARRIDO, YOLANDA

MARCO GARRIDO, YOLANDA

PDI-Asociado/a Unversidad
MARTINEZ BELLO, VLADIMIR ESSAU

MARTINEZ BELLO, VLADIMIR ESSAU

PDI-Titular d'Universitat
Biografia
 

Professor Titular d'Universitat, Doctor en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport i Doctor en Drets Humans, Democràcia i Justícia Internacional (Universitat de València). És coordinador del grup d'investigació (Grup COS – Cos, Moviment, Música i Pràctiques Curriculars https://www.grupocos.org/) i co-director del Grup Consolidat d'Innovació Educativa COSMUSIC, adscrits a la Facultat de Magisteri de la Universitat de València. Les seues línies d'investigació estan centrades en produir coneixement en l'àmbit de didàctica de l'Educació Infantil, amb especial atenció a la didàctica de la motricitat infantil i l'educació en drets de la infància. Ha dirigit i participat en projectes d'investigació de l'àmbit local, autonòmic, nacional i europeu. Ha dirigit i participat en projectes d´innovació educativa amb el propósit d´apropar el context universitari al context escolar. En l'actualitat co-dirigix el projecte d'investigació MOVIMUSI, en el marc del programa “Generació de Coneixement” del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats. Ha sigut beneficiari de beques d'investigació postdoctoral al Regne Unit, França, Portugal i els Estats Units. Manté un fort vincle amb Llatinoamèrica a través de la seua participació en projectes de cooperació al desenvolupament i d'estades com a professor visitant. En l'actualitat co-coordina la creació de la Xarxa Internacional d'Investigació, Innovació i Docència per a la promoció del Moviment i la Música en la Primera Infància. Ha sigut coordinador de la titulació i del tercer curs del grau de Mestra-o en Educació Infantil, així com tutor en diverses beques de col·laboració, d'iniciació a la investigació i en personal investigador en formació.

MARTINEZ GALLEGO, SILVIA

MARTINEZ GALLEGO, SILVIA

PDI-Prof. Permanent Laboral Ppl
Coordinador/a Curs
Vicerector/A
Vicerector/a-Igualtat, Diversitat i Politiques Inclusives
MARTOS GARCIA, DANIEL

MARTOS GARCIA, DANIEL

PDI-Titular d'Universitat
Director/a de Departament

(9639) 83383

daniel.martos@uv.es

MASCARELL PALAU, SALVADOR DAVID

MASCARELL PALAU, SALVADOR DAVID

PDI-Prof. Permanent Laboral Ppl
Biografia
 

David Mascarell Palau es profesor doctor permanente laboral de l'área de l'Expressió Plàstica del Departament de Didàctica de l'Educació Física, Artística i Música de la Facultat de Magisteri, a la Universitat de València. Graduat en Disseny, gràfica publicitària (1995), i Llicenciat en Belles arts (2009), con premi extraordinario de carrera. Màster Universitari del Professorat d'Educació Secundaria amb alt rendiment acadèmic i Màster Universitari de Recerca en Didàctiques Específiques. Doctor Cum laude por la Universitat de València en Didáctica de las Artes Visuales. Ha rebut diversos reconeixements artístics, així com reconeixements pedagògics al llarg de la seva trayectoria professional docent iniciada en 1999. Forma parte de CREARI, grup de recerca en pedagogies culturals. Es miembro de SEA, Societat per a l'Educació Artística. Ha participado en 14 Proyectos de Innovación Educativa y en uns altres I+D. Les seves línies de recerca es desenvolupen entorn de les Tecnologies de la Informació i Comunicació amb dispositius mòbils (Mobile Learning), la cultura visual, las imágenes, el patrimonio y la interdisciplinariedad en la Educación Artística. Ha dut a terme estades de recerca, entre ellas una a l'Oslo Metropolitan University, a Noruega. Actualmente coordina un Proyecto de Innovación Educativa que se enfoca a promover la interdisciplinariedad en la Educación Artística durante la Etapa Infantil.

MENESCARDI ROYUELA, CRISTINA

MENESCARDI ROYUELA, CRISTINA

PDI-Contractat/Da Doctor/A
Responsables de Gestio Academica
Coordinador/a Practiques Ext Centre
MIRALLES LLORENS, LILIA

MIRALLES LLORENS, LILIA

PDI-Asociado/a Unversidad
MOLINA GARCIA, JAVIER

MOLINA GARCIA, JAVIER

PDI-Catedratic/a d'Universitat

(9616) 25170

javier.molina@uv.es

MONFORT PAÑEGO, MANUEL

MONFORT PAÑEGO, MANUEL

PDI-Titular d'Universitat
Especialista Pau
Biografia
 

Llicenciat en Educació Física el 1992 per la Universitat de València. Professor d'Educació Secundària Obligatòria (1992-1994). Professor Associat de Temps Complet al Departament de Didàctica de l'Expressió Corporal (1994-2000). Doctor en Educació Física (1997) pel programa de doctorat del Departament de Ciències Morfològiques (Facultat de Medicina, Universitat de València).
Professor d'Escola Universitari (2000-2008), Titular d'Universitat (2008-) al Departament de Didàctica de l'Expressió Corporal, Unitat Docent d'Educació Física.
Vicedirector de l'Escola Universitària de Magisteri Ausiàs March de la Universitat de València (1998-2004 / 2006-2008), Vicedegà d'Organització Acadèmica (2009-2012)

Director del grup d'investigació d'Educació per a la Salut de l'Esquena (https://www.uv.es/spineducation)

Col.laborador del grup d'investigació de Coneixement Didáctic del Contingut Escolar (https://www.uv.es/uvweb/universitat/ca/directori/grups-investigacio/educacio/grup-1285956904519.html?p2=GIUV2016-280)
Degà de la Facultat de Formació del Professorat de la Universitat de València (2012-2018)
Especialista de la matèria Arts Escèniques per a l'accés a la Universitat per la Universitat de València.
Director del Màster de Recerca en Didàctiques Específiques i Coordinador del Programa de Doctorat de Didàctiques Específiques (2018-2020). 

Director del grupo de investigación de Educación para la Salud de la Espalda
El Dr. Monfort ha participat en projectes de recerca des de l'any 2000 com a CI en diversos projectes nacionals relacionats amb la salut i la tecnologia (SIS-2001-0070-01; FIS2001-0070-01) i en el projecte VLC/CAMPUS ( Campus d'excel·lència internacional). IP del projecte precompetitiu UV-AE-07-457, finançat pel Vicerectorat de Recerca de la Universitat de València, i IP del projecte TEC-2007-68119-C02-02, del pla nacional finançat per CICYT.
Director de tres tesis doctorals (Bosch-Bivia, 2022, Miñana-Signes, 2017 i Díaz-Barahona, 2016) sobre temes relacionats amb l'educació per a la salut, desenvolupament i validació d'instruments de mesura de coneixements, hàbits i actituds, i sobre competència digital en el context educatiu.
Autor de més de 40 articles de recerca, la majoria publicats en revistes indexades a JCR i SJR (5Q1+5Q2+5Q3) a les àrees de REHABILITACIÓ (Ed. Ciències), ORTOPÈDIA, INFORMÀTICA, CIÈNCIES I SERVEIS DE LA SALUT i a SJR. Els temes han estat relacionats amb l'avaluació funcional mitjançant l'ús de tècniques electromiogràfiques, l'avaluació dels nivells de pràctica d'activitat física i educació per a la salut i el desenvolupament i la validació d'instruments de mesura per avaluar coneixements i hàbits dels alumnes.

MONFORT TORRES, GONZALO

MONFORT TORRES, GONZALO

PDI-Substitut/A
MONTALT GARCIA, SERGIO

MONTALT GARCIA, SERGIO

PI-Pred_Conselleria Acif Gva
MORANT NAVASQUILLO, REMIGI

MORANT NAVASQUILLO, REMIGI

PDI-Prof. Permanent Laboral Ppl

Despatx Edifici Tarongers 04.11

(9639) 83380

remigi.morant@uv.es

MOYA MATA, IRENE

MOYA MATA, IRENE

PDI-Prof. Permanent Laboral Ppl

Facultat de Magisteri. Campus Tarongers. Avd. dels Tarongers, 4, 46022 València Despatx 04.16 (9616) 25598

irene.moya@uv.es

Biografia
 

[Biografia, versió en valencià]

MUÑOZ BLASCO, MARIA AMPARO

MUÑOZ BLASCO, MARIA AMPARO

PDI-Associat/Da Universitari/A
MURILLO RIBES, ADOLF

MURILLO RIBES, ADOLF

PDI-Titular d'Universitat
OLIVER ALVAREZ, MARTA

OLIVER ALVAREZ, MARTA

PI-Invest Formacio Predoc Fpu

Facultat de Magisteri. Universitat de València. Campus Tarongers. Av/ dels Tarongers, 4 València, 46022 (Spain) Despatx S04.01

marta.oliver@uv.es

PEIRO VELERT, CARMEN

PEIRO VELERT, CARMEN

PDI-Catedratic/a d'Universitat

4ª planta, despatx 09 (D4.09) Coordinadora Especialitat de DIDÀCTICA de l'EDUCACIÓ FÍSICA (Màster en Investigació en Didàctiques Específiques-Facultat de Magisteri)

(9638) 64696

carmen.peiro@uv.es

PEREZ GIMENO, ESTHER

PEREZ GIMENO, ESTHER

PDI-Substitut/A
PORTALES RAGA, MATILDE

PORTALES RAGA, MATILDE

PDI-Prof. Permanent Laboral Ppl

Facultat de Magisteri Departament de Didàctica de l’expressió musical, plàstica i corporal 4rt pis | Despatx 18

(9616) 25096

matilde.portales@uv.es

Biografia
 

Doctora en Belles Arts (UPV), i professora de l'Àrea de Didàctica de l'Expressió Plàstica i Visual a la Facultat de Magisteri de la Universitat de València. Màster Oficial en Gestió Cultural (UV / UPV) i Diploma d'Especialització en Cultura, Lectura i Literatura Infantil i Juvenil (UV). Ha realitzat xerrades, tallers i cursos sobre il·lustració, creativitat i pedagogia en entorns acadèmics, biblioteques, escoles i altres organismes. Com a investigadora, la seva principal línia de treball se centra en el potencial de les Multiliteracitats, i la hibridació entre Art, Literatura i Natura al marc educatiu. Cal destacar, l'especial interés per l'àlbum il·lustrat, les competències crítiques i sostenibles, la mirada atenta com a metodologia pedagògica (Slow Looking / Tishman, 2018) i l'ús del relats (storytelling) a l'Aula Creativa (Bamford, 2006) Des de l'any 2006, és membre de l'equip de crítics literaris de la revista Faristol (Consell Català de l'Llibre Infantil i Juvenil - CCLIJ). En paral·lel, col·labora, amb editorials nacionals i internacionals com a il·lustradora de llibres infantils.

RAMON CAMPS, RICARD

RAMON CAMPS, RICARD

PDI-Prof. Permanent Laboral Ppl

(9616) 25107

ricard.ramon@uv.es

Biografia
 

Doctor per la Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació en Art i Filosofia, Llicenciat en Història de l'Art i Llicenciat en Belles Arts. Màster en Gestió Cultural. Professor al Departament de Didàctica de l'Educació Física, Artística i Música. Investigador a l'Institut Universitari de Creativitat i Innovacions Educatives. Membre de CREARI, Grup de Recerca en Pedagogies Culturals (UV) i Coordinador d'EFÍMERE, Art, Educació i Creativitat. Unitat Mixta d'Investigació UV+UPV.

RAMON-LLIN MAS, JESUS ADRIAN

RAMON-LLIN MAS, JESUS ADRIAN

PDI-Contractat/Da Doctor/A
ROMERO MARTINEZ, JORGE

ROMERO MARTINEZ, JORGE

PI-Invest Formacio Predoc Fpu
SAMPEDRO BELDA, VICENT

SAMPEDRO BELDA, VICENT

PDI-Associat/Da Universitari/A
SANCHEZ GARCIA, M BELEN

SANCHEZ GARCIA, M BELEN

PDI-Associat/Da Universitari/A
SANCHEZ LEON, NURIA

SANCHEZ LEON, NURIA

PDI-Ajudant Doctor/A

Despacho 4.02 cuarta planta

96 162 58 44

nuria.sanchez-leon@uv.es

Biografia
 

[Biografia, versió en valencià]

SANZ GARCIA, JOSE MIGUEL

SANZ GARCIA, JOSE MIGUEL

PDI-Associat/Da Universitari/A
SILVESTRE VAÑO, RICARD

SILVESTRE VAÑO, RICARD

PDI-Prof. Permanent Laboral Ppl
SOTO GONZALEZ, MARIA DOLORES

SOTO GONZALEZ, MARIA DOLORES

PDI-Prof. Permanent Laboral Ppl
TEJADA GIMENEZ, JESUS

TEJADA GIMENEZ, JESUS

PDI-Catedratic/a d'Universitat

Facultat de Magisteri Despacho 4.08 Avda. dels Tarongers, 22 46022 Valencia Horario tutorías: según web departamento

(9638) 64456

jesus.tejada@uv.es

Biografia
 

Des de 1989 investigue en l'ús de la tecnologia musical i el disseny de programari en els processos de creació i aprenentatge musical. He treballat sobre aquests temes en l'O. de La Rioja, en la U.de Sevilla i en l'O. de València. En l'O. de La Rioja (1995-2003) vaig cursar el meu primer doctorat amb un estudi sobre el contrast de modalitats perceptives preferides (estils cognitius) i estratègies d'aprenentatge d'un programa d'ordinador per a edició de partitures, que va guanyar el premi d'investigació del Col·legi de Doctors i Llicenciats. Així mateix, vaig dirigir diversos projectes d'investigació sobre audició musical i tecnologia finançats pel Govern de La Rioja. En l'O. de Sevilla (2003-2008) he realitzat el meu segon doctorat en l'àrea de MIDE (2013). En aquesta universitat, vaig fundar i vaig dirigir el grup d'investigació (HUM- 794) del Pla Andalús d'i+d. També vaig dirigir diverses investigacions sobre l'ús de la tecnologia en àmbits d'ensenyament formal i vaig ser IP del projecte d'investigació SEJ2007/60405EDU finançat pel MICINN (Disseny, implementació i avaluació d'un programa informàtic per a l'educació rítmica en conservatoris de música) en el qual van participar sis universitats espanyoles i tres xilenes. Els resultats d'aquest projecte es van concretar en la creació i avaluació d'un programari per a l'ensinistrament rítmic denominat Tactus que va ser publicat per la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana i distribuït a la seua xarxa de 600 escoles de música, així com a la resta de la xarxa nacional. L'impacte científic es va aconseguir amb la presentació de resultats en articles, congressos internacionals i la defensa de dues tesis doctorals. Vaig ser coordinador del Màster  Oficial d'Investigació en Didàctiques Específiques i director del programa de doctorat homònim de l'O. de València. Aquest programa, és un dels escassos en el territori nacional amb especialització en Educació Musical. He realitzat investigacions sobre disseny de programes de música i sobre ensinistrament rítmic amb ordinadors. En les meues diferents estades acadèmiques a Xile, he sigut investigador contractat en diversos projectes que han implicat la creació i validació de programari educatiu musical. Entre ells, un per a l'aprenentatge matemàtic a través del so i de la música per a l'Ed. Bàsica a Xile (MMSI, MusiMatematicas Sonores Interactives), que sigut registrat i està sent comercialitzat per l'empresa Efecte Educatiu, de Xile.

He sigut professor associat en el programa de doctorat de l'O. de Santiago de Xile i professor del prog. de doctorat en la Facultat de Música de la UNAM (Mèxic). Allí, vaig dirigir una tesi doctoral i vaig impartir diversos cursos sobre tecnologia en l'educació musical. He publicat en diferents revistes internacionals indexades: Research Studies in Music Education, Journal of Music Technology and Education, Psicodidáctica, Electronic Journal of Research in Educational Psychology, Educació XX1, Revista Elec. Complutense de Invest. En Ed. Musical.  Soc revisor de revistes internacionals i membre del comité assessor de Palgrave-*MacMillan-*Springer (col·lecció Music & Literature). Soc editor cap de la Revista Electrònica de LEEME (ESCI, Q1 SJR), especialitzada en treballs científics d'investigació i aplicacions en Ed. Musical.

He dissenyat i col·laborat en el desenvolupament del programari:  Tactus, Cantus, Plectrus, Aglaya Play, Musimatemáticas Sonores Interactives, Emolab.

 

TORRES OTERO, LUIS

TORRES OTERO, LUIS

PDI-Associat/Da Universitari/A
Biografia
 

Formació acadèmica:
- Mestre especialista en Ed. Musical (Universitat de València).
- Professor Superior de Música – oboè (Conservatori Superior de Música Salvador Seguí de Castelló de la Plana).
- Llicenciat en Pedagogia (Universitat de València).
- Doctor en filosofia i ciències de l'educació (UNED).
- Màster en política, direcció i gestió d'institucions educatives (Universitat de València).

Experiència laboral:
- Mestre d'educació primària (CEIP Horta Major de Vilamarxant).
- Assessor TIC (CEFIRE de València).
- Inspector d'educació (Direcció Territorial de València).
- Subdirector general d'ordenació (Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació). 

VALENCIA PERIS, ALEXANDRA

VALENCIA PERIS, ALEXANDRA

PDI-Titular d'Universitat
Secretari/a de Departament

Facultat de Magisteri Avda. Tarongers, 4 46022 València

(9638) 28920

alexandra.valencia@uv.es

Biografia
 

Alexandra Valencia Peris és llicenciada en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport (2008), diplomada en Magisteri en Educació Primària esp. Educació Física (2009) per la Universitat de València i Doctora en Educació Física i Esports per la Universitat de València (2013). Actualment treballa com a Professora Titular d'Unversitat, adscrita al Departament de Didàctica de l'Educació Física, Artística i Música de la Universitat de València. És membre del grup de recerca Activitat física, Educació i Societat (AFES) des de l'any 2009. Les seues linies d'investigació es centren en els àmbits de l'educació física, la promoció d'estils de vida actius en l'entorn escolar i la formació inicial del professorat d'Educació Física. En aquests àmbits ha participat en projectes de recerca locals, nacionals i internacionals, on ha col·laborat amb diferents funcions: gestió de projectes, treball de camp, anàlisi estadístic i difusió de resultats. També forma part de la Xarxa d'Avaluació Formativa i Compartida en Educació (REFyCE) des de 2011 i de la Xarxa Internacional en Investigació en Educació Física i promoció d'hàbits saludables (EDUFISALUDABLE) des de 2019. Ha realitzat diferentes estades d'investigació en la John Moores University of Liverpool, Pontificia Universidad Católica de Valparaíso, Universidad de Zaragoza, Universidad de Castilla-La Mancha i Universitat Jaume I de Castelló.

VALVERDE ESTEVE, TERESA

VALVERDE ESTEVE, TERESA

PDI-Titular d'Universitat
VEGA PERONA, HERMINIA

VEGA PERONA, HERMINIA

PI-Pred_Conselleria Acif Gva
VENTURA CHALMETA, ESTER

VENTURA CHALMETA, ESTER

PDI-Associat/Da Universitari/A
VIDAL BELDA, OSCAR VICENTE

VIDAL BELDA, OSCAR VICENTE

PDI-Associat/Da Universitari/A
YUSTAS MARTINEZ, LAURA

YUSTAS MARTINEZ, LAURA

PDI-Substitut/A

Tutories dilluns de 9:30-11:30. Despatx 04.17 /S4.03. Facultat de Magisteri. Campus de Tarongers.

laura.yustas@uv.es

Biografia
 

Docent de l'Àrea d'Educació Artística i Visual en Magisteri (UV) i investigadora en democràcia cultural, comunitats de memòria i recuperació de la memòria popular a Etnopèdia. Llicenciada en Belles Arts (Universidad Complutense de Madrid), Màster en Producció i Investigació Artística (Universitat Politècnica de València - UPV), Doctora en Belles Arts (UPV).

PERSONAL INVESTIGADOR EXTERN

------