Logo de la Universitat de València Logo Unitat d'Igualtat Logo del portal

.
.
.
.
.
.

La Universitat de València investeix hui dimarts la filòsofa Amelia Valcárcel com a doctora ‘honoris causa’

  • 8 de març de 2016
Amelia Valcárcel

La Universitat de València investirà hui dimarts, dia 8 de març, la filòsofa Amelia Valcárcel com a nova doctora ‘honoris causa’ de la institució.

La sessió començarà a les 12 hores al Paranimf de l’edifici històric de La Nau. Durant la sessió intervindrà la nova doctora; el rector, Esteban Morcillo; i la catedràtica Neus Campillo, qui llegirà la ‘laudatio’. La sessió serà retransmesa per MediaUni.

 

Amelia Valcárcel Bernaldo de Quirós (Madrid, 1950) és catedràtica de Filosofia Moral i Política en la Universidad Nacional de Educación a Distancia (UNED), membre del Consejo de Estado, vicepresidenta del Real Patronato del Museo del Prado i membre del Real Patronato de la Biblioteca Nacional i del consell assessor de la Fundación Carolina.

Doctora en Filosofia per la Universidad de Oviedo, va ser catedràtica d’aquesta universitat, consellera d’educació, cultura, esports i joventut del Principat d’Astúrias.

Autora d’una àmplia obra filosòfica, destaca la seua contribució a fer del feminisme una teoria política, que aborda, entre altres temes, el sexe com a construcció normativa, el problema del poder, el multi-culturalisme i el concepte de la igualtat en un context globalitzat.

Finalista del Premio Nacional de Ensayo en 1989 i 1994, ha estat reconeguda amb el doctorat ‘honoris causa’ per la Universidad de Veracruz (Mèxic), la Medalla a la Promoción de los Valores de  Igualdad del Gobierno de España, i la Medalla de Plata de Asturias.