Carlos Alfonso i Carmen Pleite reben la Creu de Sant Raimundo de Peñafort

  • Office of the Principal
  • June 7th, 2021
 

L'acte, al qual van acudir autoritats de l'àmbit polític, acadèmic i de la justícia, premien els mèrits contrets pels qui intervenen en l'Administració de Justícia i recompensar els fets distingits del cultiu i aplicació de l'estudi del Dret.

El president del Comité Econòmic i Social de la Comunitat Valenciana, Carlos Alfonso, i la presidenta del Col·legi Oficial de Graduats Socials de València, Carmen Pleite, han rebut la Creu de Sant Raimundo de Peñafort com a reconeixement al seu rigor, professionalitat i vocació de servei públic.


Aquesta distinció del Ministeri de Justícia va ser creada per Reial decret el 23 de gener de 1944 (festivitat de Sant Raimundo, patró dels juristes) per a premiar els rellevants mèrits contrets per quants intervenen en l'Administració de Justícia i recompensar els fets distingits en el cultiu i aplicació de l'estudi del Dret en totes les seues branques.


Per part seua, les medalles premien els anys de servei, sense nota desfavorable, prestats en les professions jurídiques i administratives compreses dins de la jurisdicció del Ministeri de Justícia. Estan la medalla d'Or, la de plata i la de bronze del Mèrit a la Justícia.


A l'acte, esdevingut en el Paranimf de la Universitat de València, va estar presidit per Ricardo Gabaldón, president del Consell General de Graduats Socials d'Espanya; i per Francisco de Borja Vargues, secretari general per a la Innovació del Servei Públic de Justícia.


A més, van acudir autoritats de l'àmbit polític, acadèmic i de la justícia, entre elles la rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre; la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, el vicepresident del Consell Rubén Martínez Dalmau, les conselleres de Justícia i Transparència, Gabriela Bravo i Rosa Pérez, respectivament, la presidenta del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, Pilar de l'Oliva i l'expresident de la Generalitat, Joan Lerma.