Cristina Almeida tancarà una nova edició de la Universitat d’Hivern a Gandia

  • UVGandia
  • January 24th, 2022
 
Cristina Almeida.
Cristina Almeida.

L’edició d’enguany de la Universitat d'hivern a Gandia s'estructura sota el lema 'La salut de les dones. Aprenentatges per al benestar físic, mental i social'. La programació es desenvoluparà del 14 al 18 de febrer i inclourà tres cursos que es podran seguir de forma presencial o en línia. La programació es tancarà divendres 18 amb la conferència de la política i feminista Cristina Almeida. Aquesta programació s'ha organitzat amb el suport de l'àrea d'igualtat de l'Ajuntament de Gandia.

Tres són els cursos que s’inclouen en la programació de la Universitat d’Hivern de Gandia que tindrà lloc del 14 al 18 de febrer. El primer d’ells estarà dedicat a l’alimentació conscient, l’anomenat Mindful eating, i estarà coordinat per Amparo Cotolí, del Departament de Personalitat, Avaluació i Tractaments Psicològics de la UV i directora del postgrau en Mindful Eating. Aquest curs, que serà dilluns 14 i dimarts 15 en horari de matí, abordarà la necessitat de canviar la relació amb el menjar per tal d’implementar una millora en la salut emocional, física i relacional. També dedicat a l’alimentació estarà el segon dels cursos previstos: “Gastronomia, nutrició i salut en la dona” coordinat per Hortensia Rico, del Departament de Microbiologia i Ecologia de la UV i Degana de la Facultat de Farmàcia. En aquest curs, que es desenvoluparà del dimecres 16 al divendres 18 en horari de matí, busca posar en valor la incorporació de la dona al món de l’alta gastronomia i l’enologia, així com aclarar conceptes relacionats amb l’etiquetatge d’aliments.

En horari de vesprada se celebrarà el tercer dels cursos previstos: “Dones i salut mental, una història a revisar”. Aquest curs, que es desenvoluparà dimarts 15 i dimecres 16, estarà coordinat per la periodista Remei Castelló, Coautora dels llibres Exploradores de la Ciència i del Manual d'estil per al tractament de la violència masclista i el llenguatge inclusiu en els mitjans de comunicación. Aquest curs busca acostar a la ciutadania la relació de les dones amb la salut mental.

La inscripció als cursos ja està oberta i es pot formalitzar de forma gratuïta a través de la web del Centre de Gandia de la Universitat: www.uv.es/uvgandia. Els cursos es realitzaran de forma presencial i en línia.

Conferència de Cristina Almeida
La programació d’aquesta Universitat d’Hivern es tancarà divendres 18 de febrer amb la conferència de la advocada, política i feminista Cristina Almeida. La cita serà a les 19h en el saló d’actes de la Casa de la Marquesa. La conferència portarà per títol “Feminisme i violència. La lluita incansable”. Almeida és advocada laboralista i feminista defensora davant els tribunals de justícia els drets de la dona, dels treballadors i dels presos polítics.

L’entrada a l’acte serà lliure tot i que caldrà reservar entrada a través de la web del CIG-UV. La reserva d’entrades s’iniciarà el 10 de febrer.

More information: