El Centre Cultural La Nau, seu de les X Jornades del Còmic de València

  • Office of the Vice-Principal for Culture and Society
  • September 27th, 2021
 
Cartell X Jornades Còmic de València. Maria Llovet 2021.
Cartell X Jornades Còmic de València. Maria Llovet 2021.

L'Associació Valenciana del Còmic (ASOVALCOM), en col·laboració amb l'Aula del Còmic de la Universitat de València, organitza les X Jornades del Còmic de València. La major part de les activitats, així com la fira sobre el còmic, es van fer del divendres 24 al diumenge 26 de setembre al Claustre del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València. Els més de 30 estands d'editorials i llibreries van ser un atractiu per al públic, que van poder assistir a desenes de trobades i presentacions gratuïtes amb autors i autores, així com a una exposició que estarà oberta fins al pròxim 10 d'octubre.

Paco Camallonga y Jorge Palomaar, Núria Tamarit, Santi Selvi, Sergio Bleda, Don Rogelio, Victor Puchalski, Paco Roca, Salvador Larroca, Miguel Á. Giner Bou, Cristina Durán, Cels Piñol, Mamen Moreu, Ana Oncina, Albert Monteys, Aneke i Fernando Dagnino, Toni Fejzula, Sal Donaire, Ribert García Peñuelas, Mayte Alvarado i Horacio Altuna van ser els convidats i convidades d'aquesta edició de celebració, que va tenir lloc un moment de record per al recentment desaparegut il·lustrador valencià Gerard Miquel.

Les jornades, durant les quals també es van fer tallers dedicats al públic infantil, van ser precedides per tallers de Pedro Cifuentes sobre l'ús del còmic a l'Aula i de Miguel A. Giner Bou sobre guió i narrativa gràfica des del dia 20. A més, durant l'esdeveniment va tenir lloc una classe magistral del guanyador del premi Eisner, Salvador Larroca, i un taller sobre còmic social a càrrec de Dialoga2.

També es van celebrar sessions de signatures dels autors i autores convidades. Per a complir amb les condicions sanitàries derivades de la pandèmia, l'assistència a les activitats va requerir inscripció. Es pot consultar tot el programa en aquest enllaç.

A més, en el marc d'aquesta edició, el dijous dia 23, es va inaugurar l'exposició ‘Fantasia Made in VLC. Els mons fantàstics de Rafa Fonteriz, Jaime Brocal Remohí i Núria Tamarit’ (Sala Oberta del Centre Cultural La Nau), que arreplega l'obra de tres autors que representen l'evolució d'aquest gènere a la Comunitat Valenciana. Els originals de Jaime Brocal-Remohí, Rafa Fonteriz i Núria Tamarit mostraran com la ciutat de València ha sigut capital del còmic fantàstic i n’ha protagonitzat l’evolució durant els últims cinquanta anys. Els tres autors, tot i ser exemples de tres generacions molt diverses en forma i fons, s'han acostat a la fantasia amb brillantor i han despuntat tant en el mercat nacional com en l’internacional. La mostra està comissariada pel responsable de l'Aula de Còmic  de la Universitat de València, Álvaro Pons. Més informació sobre l'exposició al detall en aquest enllaç

More information: