El coordinador del Centre Delàs d'Estudis per la Pau ofereix una conferència a Gandia sobre el paper dels exèrcits en els conflictes armats

  • UVGandia
  • January 19th, 2024
 
Imagen de la noticia

Jordi Calvo, coordinador del Centre Delàs d'Estudis per la pau, ha oferit dijous 25 de gener una conferència a Gandia sobre el paper dels exèrcits en la consecució de la pau.

'Guerra a Ucraïna, guerra a Palestina. Aconsegueixen els exèrcits la pau?' és el títol de la conferència que el coordinador del Centre Delàs d'Estudis per la Pau, Jordi Calvo, ha pronunciat al Centre Internacional de Gandia el dijous 25 de gener. Al llarg de la seua intervenció Calvo explicà com la guerra a Ucraïna o a Palestina tornen a posar sobre la taula la necessitat de la cultura de la pau i de la resolució dialogada dels conflictes. Però també posen de manifest la dimensió i el poder del Cicle Econòmic Militar, en el qual el finançament hi juga un paper essencial. Jordi Calvo posà de manifest en la seua intervenció com la despesa militar augmenta, en els últims mesos, com mai ho ha fet i com els conflictes que han esclatat en els últims mesos  han animat i accelerat el procés de convertir la UE en un actor militar, dotant el govern europeu de mecanismes, sobretot econòmics, per finançament de projectes de desenvolupament militar i armamentístic.

Jordi Calvo és Doctor en pau, conflictes i desenvolupament, economista i investigador sobre cultura de pau, desarmament, economia de la defensa i comerç i finançament de les armes. Ha treballat com a coordinador de projectes humanitaris a Libèria, Costa d’Ivori, Mauritània, Uganda, Zàmbia República Democràtica del Congo, Nigèria, República Centreafricana. Calvo és, actualment, coordinador del Centre Delàs i professor de relacions internacionals, pau, seguretat i conflictes, economia  i cooperació al desenvolupament (UJI, URL, UGR).  A més, és membre de lnternational Peace Bureau, coordinador de la Global Campaign on Military Spending.