L’escriptora Esmeralda Berbel imparteix un taller d’escriptura creativa a la 39UEG

  • UVGandia
  • July 11th, 2022
 
Imagen de la noticia
L'escriptora Esmeralda Berbel

Aquest taller s’emmarcarà en un seminari sobre literatura on participaran autores de primer nivell com Pura Mascarell, Àngels Gregori o Xelo Candel. A més, inclourà un acte obert a la ciutadania en el que participaran Rafa Lahuerta, autor de l’exitosa novel.la “Noruega”, i Ferran Torrent.

La programació d’aquesta 39 Universitat d’Estiu de Gandia inclou aquest seminari que, sota el títol “Flâuneurs, urbanites i neorurals. Paisatges literaris”, reunirà autores i autors de primer nivell per tal de “reflexionar sobre la literatura que ens aproxima als paisatges urbans i rurals”.  El seminari s’iniciarà dijous 21 de juliol amb una reflexió sobre la literatura en femení de la mà de l’escriptora Puri Mascarell i la poeta Xelo Candel. La següent sessió estarà a càrrec de  Manuel Peris, Àngels Gregori i Pilar Lennon, que s’aproparan a la literatura urbana centrada en les ciutats. Mentre, el medi rural serà protagonista en la última sessió del dia gràcies a les intervencions de Paco Cerdà i Sergi Durbà. El mateix dijous aquest seminari tindrà el seu colofó amb la conversa amb Rafa Lahuerta i Ferran Torrent que conversaran sobre la novel.la del primer “Noruega” un dels  grans èxits de la literatura en valencià d’aquest any. Cal tenir en compte que aquesta conversa tindrà lloc a les 19h en el saló d’actes de la Casa de la Marquesa i serà un acte obert al públic en general que no requerirà inscripció prèvia.

Divendres 22, el seminari continuarà amb el taller d’escriptura creativa impartit per Esmeralda Berbel.  Berbel (Badalona, 1961) ha estat finalista del Certamen de Relatos Breves Imágenes de Mujer i guanyadora del premi de narrativa castellana de la Fundació La Caixa amb el contes "Dormir y despertar". A més, ha sigut finalista del premi Femenino-Lumen i l’Associació Progressista de dones Montserrat Roig va premiar el seu conte "Albahaca" (1998) i el relat Amapolar (2003). El 2002 es va publicar el seu primer llibre de relats, "El hombre que pagaba nohes enteras".

La inscripció  a aquest seminari és gratuïta. Tota la informació d’aquest seminari, i de tota la programació de la Universitat d’Estiu de Gandia, es pot consultar en: www.uv.es/ueg