La 20a edició dels Premis UV d’Escriptura de Creació anuncia les obres guanyadores

  • Information and Promotion Service for Students - Blasco Ibáñez
  • September 25th, 2023
 
Imatge de la 20a edició dels premis

Per resolució de la vicerectora d’Estudis de la Universitat de València, s’han donat a conèixer les obres guanyadores de la 20a edició dels Premis UV d’Escriptura de Creació. D’entre els 80 originals presentats, els jurats de les diferents modalitats convocades han declarat guanyadores les obres següents :

  • Els dies imparells, de Carles Llopis Rodríguez, estudiant del Màster en Gènere i Polítiques d'Igualtat a la Universitat de València (UV), en la modalitat de Poesia en valencià.
  • son.nets, de José Francisco López Blasco, estudiant del grau en Història de l’Art a la UV, en la modalitat de Poesia en castellà.
  • La por, el pou i el pèndol, d’Aina Torres Latorre, estudianta del doctorat en Llengües, Literatures i Cultures, i les seues aplicacions a la UV, en la modalitat de Narrativa en valencià.
  • Diario para el señor Cabrera, de Lucas Ricardo Ferri Monfort, estudiant del grau en Filosofia a la UV, en la modalitat de Narrativa en castellà.
  • El vuelo de las amapolas, de José Bohórquez Núñez, estudiant del grau en Estudis Hispànics: Llengua Espanyola i les seues Literatures a la UV, en la modalitat de Teatre.
  • Tres, de Carmen Mármol Ramírez, estudianta del grau en Belles Arts a la Universitat Politècnica de València, en la modalitat de Guió de curtmetratge.

En la 20a edició dels Premis UV d’Escriptura, el jurat ha declarat finalistes, com recull la resolució: Terra i plany, d’Àngels Asensi Soto, en la modalitat de Poesia en valencià; L’abril,  de Mar Grau Roda, en Narrativa en valencià; Una espada damasquinada, por ejemplo, d’Ana Martínez Gea, en Narrativa en castellà; Krak i Dogg, de Sofía Torró Álvarez, en Teatre, i Por la caridad entra la peste, de Mar Navarro Llombart, en Guió de curtmetratge.

El lliurament dels guardons se celebrarà en un acte del qual es donaran els detalls pròximament. A més de la dotació econòmica, les obres guanyadores de les modalitats de Narrativa i Poesia seran publicades per Edicions 96 i la de Teatre per Colección Teatro Siglo XXI de Publicacions de la Universitat de València. En el cas de la modalitat de Guió de curtmetratge, si el curtmetratge es produeix abans de desembre de 2024, s’obtindrà una ajuda per a la producció de 2.000 €.

Els jurats de la 20a edició del certamen han estat formats per: Sénia Mulayali Tahar, Imma López-Pavia, Robert March Tortajada i Begonya Pozo Sánchez (secretària), en Poesia en valencià; Ainoa Lorca Navarro, Antonio Praena Segura, Daniel Fernández Rodríguez i M. Consuelo Candel Vila (secretària), en Poesia en castellà; Juli Capilla i Fuentes, Joanjo Garcia Navarro, Purificació Garcia Mascarell i Eva Llorenç Celades (secretària), en Narrativa en valencià; Mamen Monsoriu Melero, Paco Cerdà Arroyo, Santiago Vicente Llavata i Cristina García Pascual (secretària), en Narrativa en castellà; Anna M. Gascon i Peña, Lola López Ruiz, Víctor Huertas Martín i Eva Llorenç Celades (secretària), en Teatre; i Sara Mansanet Royo, Paola Franco, Ignacio Rausell Lledó i Luis Pérez Ochando (secretari), en Guió de curtmetratge.

Els Premis UV d’Escriptura de Creació estan impulsats per la Delegació d’Estudiants i organitzats pel Servei d’Informació i Dinamització de la Universitat de València (Sedi) amb la col·laboració de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació i de les Aules de Narratives, de Poesia, d’Arts Escèniques i de Cinema del Vicerectorat de Cultura i Societat.