La catedràtica Teresa Freixes ofereix una conferència a La Nau sobre gènere i dret a Europa

  • Office of the Vice-Principal for Culture and Sport
  • March 9th, 2018
 
Teresa Freixes. Foto Miguel Lorenzo.
Teresa Freixes. Foto Miguel Lorenzo

La doctora i catedràtica en Dret Teresa Freixes ha visitat el Centre Cultural La Nau aquest divendres per a parlar sobre ‘Gènere i dret en l’Europa de l’era global’. L’acte s’emmarca dins de l’Escola Europea de Pensament Lluís Vives del Vicerectorat de Cultura i Igualtat i l’entrada és gratuïta, amb aforament limitat.

El dret de la Unió Europea conté una ingent regulació, normativa i jurisprudencial, en matèria d’igualtat de dones i homes. En aquest àmbit, formalitza un cos normatiu d’obligat compliment per a tots els estats membres, que ha de ser incorporat també per tots els estats candidats en el seu sistema jurídic per a poder ser admesos.

La doctora Freixes, directora del grup d’investigació consolidat Dret Constitucional Europeu i Drets Fonamentals, farà un recorregut evolutiu a través de la legislació europea en relació amb la igualtat de dones i homes, i analitzarà les garanties en aquesta matèria.

Les activitats de l’Escola del mes de març es completen amb les conferències Les organitzacions socialistes espanyoles en l’exili i la construcció d’Europa, de l’historiador Bruno Vargas, el 14 de març, i La igualtat, tronc de la democràcia, de l’exministra Carmen Calvo, el 22 de març.

L’Escola Europea de Pensament Lluís Vives és un projecte cultural, impulsat pel Vicerectorat de Cultura i Igualtat i gestionat per la Fundació General de la Universitat de València, que es configura com un espai per a la reflexió i el debat participatiu i crític sobre els assumptes d’actualitat. L’Escola, a més, té la participació d’altres actors de l’administració pública i de la societat civil: Presidència de la Generalitat, Ajuntament de València, Conselleria de Transparència i Educació, Investigació, Cultura i Esport, Acadèmia Valenciana de la Llengua, Institut Alfons el Magnànim, Escola Europea d’Humanitats i Caixa Popular.

Sobre Teresa Freixes

Teresa Freixes és doctora en Dret per la Universitat de Barcelona, catedràtica de Dret Constitucional (UAB) i catedràtica Jean Monnet ad  personam (distinció Succes Stories).

És directora del Centre d’Estudis de Drets Humans, membre de la Reial Acadèmia Europea de Doctors, experta de la Comissió Europea i del Consell d’Europa, antiga Senior Expert de Franet (Agència Europea de Drets Fonamentals i Institut Europeu per a la Igualtat de Gènere) i també presidenta d’honor de l’Institut Europeu de Dret i presidenta de la Fundació Cultura Lliure. Ha participat en l’elaboració dels tractats d’Amsterdam, Niça i Lisboa, de la Constitució de la Unió Europea i de la Carta de Drets Fonamentals de la UE (com a experta legal).

Com a experta del Consell d’Europa, ha participat en el Programa d’Assistència Jurídica per als Països de l’Est, en coordinació amb els ministeris de Justícia de Romania, Moldàvia, Eslovàquia, Eslovènia, Txèquia i Bulgària, i ha col·laborat en la formació de jutges amb l’objecte d’afavorir la integració a Europa.

This website uses proprietary and third-party cookies for technical purposes, traffic analysis and to facilitate insertion of content in social networks on user request. If you continue to browse, we consider that you are accepting its use. For more information please consult ourcookies policy