La gestió de la informació i la documentació es perfila com una de les professions més demandades

 

Centenars de professionals de la gestió de la informació i la documentació formats a la Universitat de València estan desenvolupant les seues carreres al capdavant d’empreses, administracions públiques, i els sectors acadèmic, científic i investigador arreu del món.

Fa vint anys la Facultat de Geografia i Història va implantar aquests estudis especialitzats, i en l’actualitat, ja dins de l’Espai Europeu d’Educació Superior, s’ofereix el Grau d’Informació i Documentació, una de les formacions més valorades pels ocupadors, que cada vegada més demanen nous perfils professionals vinculats amb la gestió de la información i la visibilitat de l’espai web.

Informació del Grau

Els titulats al Grau d’Informació i Documentació de la UV aprenen al llarg del seu itinerari acadèmic a localitzar, organitzar, avaluar i utilizar la informació necessària per a professionals, empreses i institucions, i en definitiva per a la societat en general.

La Universitat de València disposa de les instal·lacions i els docents adequats per a fer possible aquesta formació, amb un elevat component pràctic, i la possibilitat de múltiples pràctiques externes, un dels millors mitjans d’inserció laboral, tant en biblioteques, arxius i centres de documentació públics com en empreses privades. El Grau permet també l’intercanvi amb universitats internacionals a través dels programes de mobilitat vigents.

Nous perfils professionals

L’estudiantat rep al Grau d’Informació i Documentació una formació d’avantguarda i multidisciplinària que permet adquirir les noves tècniques que requereixen en l’actualitat els professionals de la documentació a conseqüència dels canvis que ha portat la implantació de les TIC i l’ús generalitzat d’internet a biblioteques, arxius i centres de documentació. El resultat és l’aparició de nous perfils professionals vinculats amb la gestió de la información i la visibilitat a l’espai web, com ara community manager o gestor de continguts.

“És un món en constant evolució, i la seua funció principal és preservar el passat per a desenvolupar projectes en el futur”, afirma Raquel Zapater, una de les professionals de la informació i la documentació formada a la Universitat de València que treballa a l’Institut Valencià de la Documentació i la Cinematografia (IVAC).

Altre titulat en este Grau, Albert Valero, és en l’actualitat consultor en social mediamarketing per a empreses com Bicilink i 226ERS. La seua feina consisteix a l’execució, la planificació i l’anàlisi d’estratègies on line centrades a les xarxes socials i el màrqueting de continguts.

David Seguí treballa a l’àrea d’Estudis i Coneixement de Broseta Abogados, des d’on s’encarrega de la gestió de la informació i la documentació en matèria legal. Segons apunta, el Grau d’Informació i Documentació li ha proporcionat les eines per a ser àgil en la cerca d’informació contrastada i de qualitat, li ha permès aprendre a organitzar els continguts en una intranet corporativa, i en definitiva ajudar a que l'empresa siga més eficient en consultoria.

 

Albert Valero, consultor en social mediamarketing.
Raquel Zapater, de l’Institut Valencià de la Documentació
i la Cinematografia (IVAC)
File in:
This website uses proprietary and third-party cookies for technical purposes, traffic analysis and to facilitate insertion of content in social networks on user request. If you continue to browse, we consider that you are accepting its use. For more information please consult ourcookies policy