La premi Nobel de Química 2009 Ada Yonath, hui en la Universitat

 
Ada Yonath, premi Nobel de Química 2009.
Ada Yonath, premi Nobel de Química 2009.

La Universitat de València celebra el Dia Internacional de la Dona i de la Xiqueta en la Ciència, l’11 de febrer, amb diverses activitats repartides entre els diversos espais de la institució durant tota la setmana. El Jardí Botànic acull el cicle Dones i Ciència fins divendres, amb xarrades, debats i la projecció de la pel·lícula 'Figuras ocultas'. Hui dimecres, Ada Yonath, premi Nobel de Química 2009, pronunciarà la conferencia 'What was first, the genetic code or its products?' a les 13 hores a Sala Darwin.

Els actes previstos al Jardí Botànic amb motiu del Dia Internacional de la Dona i de la Xiqueta en la Ciència, són fins al divendres, amb conferències i una taula redona (els tres actes a l’Hort de Tramoieres, a les 19 hores) i la projecció de la pel·lícula Figures ocultes (VOSE), divendres a l’Auditori Joan Plaça, a la mateixa hora. Les conferències són per part de científiques de primer nivell que compartiran els projectes als quals dediquen la seua recerca.

Premi Nobel de Química

Hui dimecres 14 de febrer, a les 13 hores, en la Sala Darwin del Campus de Burjassot-Paterna, i en el marc del Dia Internacional de les Dones i les Xiquetes en Ciència, el Dia Darwin i de la celebració dels 50 anys d’estudis universitaris de Biologia a València, Ada Yonath, premi Nobel de Química l’any 2009, pronunciarà la conferencia What was first, the genetic code or its products?.

També hui dimecres, Lucía Hipólito intervindrà amb Sexo, drogas y... dolor i M. Carmen Fuentes intervindrà amb ConCIENCIA marina, investigació en reproducció animal com a projecte de conservació. Dijous 15 hi haurà la taula redona  Dones i ciència ficció, amb Maria Tordera, Juan Miguel Aguilera, Cruz Gabaldón i Sergio Mars, acte moderat per Elena Denia.

Jornada Dones, Salut i Treball

A més, aquest divendres 9 de febrer, en el marc de les jornades Dones, Salut i Treball, organitzades amb l’objectiu de reflexionar sobre la salut de les dones i la prevenció des d’una perspectiva de gènere, Carmen Valls, metgessa i endocrinòloga, experta en salut i gènere i integrant de la revista Mujeres y Salud (MyS), s’ha referit a la celebració del Dia de la Dona i de la Xiqueta en la Ciència, a més d’alertar sobre els riscos invisibles per a la salut de les dones.

This website uses proprietary and third-party cookies for technical purposes, traffic analysis and to facilitate insertion of content in social networks on user request. If you continue to browse, we consider that you are accepting its use. For more information please consult ourcookies policy