La Universitat lliura els 20 Premis UV d’Escriptura de Creació i presenta l’edició de les obres guanyadores

  • Information and Promotion Service for Students
  • December 20th, 2023
 
Guardonats i finalistes de la 20a edició dels Premis UV d’Escriptura de Creació / Miguel Lorenzo
Guardonats i finalistes de la 20a edició dels Premis UV d’Escriptura de Creació / Miguel Lorenzo

Dimarts 19 de desembre, a la Capella de la Sapiència del Centre Cultural La Nau, s’ha celebrat el lliurament de la 20a edició dels Premis UV d’Escriptura de Creació, que han guardonat els originals presentats pels estudiants Carles Llopis, José Francisco López, Aina Torres, Lucas R. Ferri, José Bohórquez i Carmen Mármol. Durant l’acte, també s’ha presentat l’edició impresa de les obres guardonades d’aquest certamen que incentiva la creació literària entre l’estudiantat universitari i que convoca la Universitat de València, mitjançant la Delegació d’Estudiants i el Servei d’Informació i Dinamització (Sedi).

El delegat d’Estudiants, Marcos Durà, encarregat de conduir l’acte de lliurament, ha destacat com els premis “fomenten la creativitat literària de l’estudiantat valencià” i “contribueixen a enriquir el seu pas per la Universitat”. També ha agraït la presència dels guardonats i finalistes, així com dels representants de les entitats que col·laboren i fan possible els Premis UV d’Escriptura de Creació.

Els guardonats i les guardonades han recollit el seu premi de mans del delegat i han dirigit unes breus paraules al públic assistent. A més, també ha intervingut Begonya Pozo, vicedegana de Cultura de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació.

Les obres guardonades en la 20a edició dels Premis UV han estat: Els dies imparells, en la modalitat de Poesia en Valencià, de Carles Llopis, estudiant del Màster en Gènere i Polítiques d’Igualtat de la UV; son.nets, en la modalitat de Poesia en castellà, de José Francisco López, estudiant d’Història de l’Art de la UV;  La por, el pou i el pèndol, en la modalitat de Narrativa en valencià, d’Aina Torres, estudiant del doctorat en Llengües, Literatures i Cultures i les seues aplicacions de la UV; Diario para el señor Cabrera, en la modalitat de Narrativa en castellà, de Lucas R. Ferri, estudiant del grau en Filosofia de la UV; El vuelo de las amapolas, en la modalitat de Teatre, de José Bohórquez, estudiant del grau en Estudis Hispànics de la UV; i TRES, en la modalitat de Guió de curtmetratge, de Carmen Mármol, estudiant del grau en Belles Arts de la Universitat Politècnica de València.

Per a tancar l’acte de lliurament, s’ha projectat el curt  7:36, 7:37, 7:38, de Javier A. Castillo, estudiant de Filosofia de la UV i guanyador en la 19a edició dels Premis en la modalitat de Guió de curtmetratge.

A la 20a edició dels premis es van presentar més de 80 originals a les diferents categories. La resolució del jurat també recollia les obres finalistes: Terra i plany, d’Àngels Asensi, en la modalitat de Poesia en valencià; L’abril, de Mar Grau, en la modalitat de Narrativa en valencià; Una espada damasquinada, por ejemplo, d’Ana Martínez, en la modalitat de Narrativa en castellà; Krak i Dogg, de Sofía Torró, en la modalitat de Teatre, i Por la caridad entra la peste, de Mar Navarro, en la modalitat de Guió de curtmetratge.

Els Premis UV d’Escriptura de Creació, que compleixen aquest any vint edicions, tenen com a objectiu promocionar i reconèixer la creació literària entre l’estudiantat de les distintes universitats valencianes. Cada obra guardonada té un premi de 1.000 euros, a més de la publicació en paper per Edicions 96, en el cas de les modalitats de narrativa i poesia, i per Publicacions de la Universitat de València, en la modalitat de teatre. En la modalitat de Guió de curtmetratge, es reben, a més del premi, 2.000 euros per a dur a terme la seua producció.

Els jurats de la 20a edició dels premis han estat formats per Sénia Mulayali, Imma López-Pavia, Robert March i Begonya Pozo (secretària), en Poesia en valencià;  Ainoa Lorca, Antonio Praena, Daniel Fernández i Xelo Candel (secretària), en Poesia en castellà; Juli Capilla, Joanjo Garcia, Purificació Garcia Mascarell i Eva Llorenç (secretària), en Narrativa en valencià; Mamen Monsoriu, Paco Cerdà, Santiago Vicente i Cristina García (secretària), en Narrativa en castellà; Anna M. Gascon, Lola López, Víctor Huertas i Laura Monrós (secretària), en Teatre; i Sara Mansanet, Paola Franco, Ignacio Rausell i Luis Pérez Ochando (secretari), en Guió de curtmetratge.

Els Premis UV d’Escriptura de creació estan impulsats per la Delegació d’Estudiants i organitzats pel Servei d’Informació i Dinamització (Sedi), amb la col·laboració de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació i les Aules de Narratives, de Poesia, d’Arts Escèniques i de Cinema del Vicerectorat de Cultura i Societat.

File in: Lletres , Estudiant/a