La UV, Power Electronics, i ITE situen a la Comunitat Valenciana com a pionera en la formació d'emmagatzematge energètic i bateries

  • School of Engineering
  • July 28th, 2022
 
La UV, Power Electronics, i ITE situen a la Comunitat Valenciana com a pionera en la formació d'emmagatzematge energètic i bateries

El màster compta amb el suport de la Generalitat Valenciana i d'EIT InnoEnergy, motor del desenvolupament sostenible a Europa

La Universitat de València junt a Power Electronics i l'Institut Tecnològic de l'Energia (ITE) llancen el nou Màster of Continuing Education in Battery Technologies (MBATT), l'únic màster en línia de bateries d'Espanya. La formació estarà impartida per la UV i té l'objectiu d'afavorir la formació en la fabricació d'emmagatzematge electroquímic tenint en compte les grans perspectives de futur d'aquest sector en la Comunitat Valenciana i en el conjunt d'Europa.

L'alumnat rebrà la formació per part de docents de reconegut prestigi internacional i per professionals de les empreses valencianes més capdavanteres del sector. La formació abastarà tota la cadena de valor de les bateries: des de les matèries primeres fins a les aplicacions finals passant pel procés de fabricació i les anàlisis financeres de la fabricació de bateries.

Aquesta iniciativa, que s'impartirà en anglés, arranca la seua primera edició el mes vinent d'octubre. El màster també compta amb el suport de la Generalitat Valenciana i d'EIT InnoEnergy, companyia secundada per l'Institut Europeu d'Innovació i Tecnologia (EIT) i encarregada per part de la Comissió Europea de coordinar la dimensió industrial de l'Aliança Europea de Bateries i desenvolupar iniciatives específiques per a accelerar el desenvolupament de tota la cadena de valor europea i fer-la més competitiva.

Aquesta nova oferta acadèmica va ser presentada a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la Universitat de València i va comptar amb la presència d'Empar Martínez Bonafé, secretària autonòmica d'Economia Sostenible de la Generalitat Valenciana; la Directora General d'Indústria, Energia i Mines, Silvia Cerdà; Lalo Salve, vicepresident tècnic de Power Electronics; Marta García, directora del ITE; el Vicerector d'Economia de la Universitat de València, Justo Herrera i Lluis Arasanz, Director d'Educació d'EIT InnoEnergy Ibèria.

“Aquest màster és un exemple més de la forta aposta de la Universitat per titulacions innovadores i capdavanteres, altament demandades per l'estudiantat i sempre enfocades a treballar en els reptes i desafiaments als quals s'enfronta la societat, i així poder transformar-la”, va assenyalar Justo Herrera, vicerector de la UV.

“Amb aquesta iniciativa, busquem reduir la bretxa existent entre les necessitats de personal amb formació específica que existeixen en el mercat i els professionals capacitats que hi ha actualment” ha explicat Lalo Excepte, vicepresident tècnic de Power Electronics.

Per part seua, Marta García, directora d'ITE, ha insistit en la necessitat que “institucions i companyies del sector unim forces amb el teixit acadèmic per a afrontar els reptes existents i convertir a la Comunitat Valenciana en un referent mundial de l'emmagatzematge energètic”. En aquest sentit, ITE també se situa com a centre de referència en formació capdavantera, afegint aquest màster a la seua oferta formativa especialitzada tant de cursos, com de màsters dirigits a aprofundir en l'àmbit energètic i les seues innovacions.

Per part seua, Empar Martínez Bonafé, Secretària Autonòmica d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Consum, ha destacat que "el suport de les institucions públiques a projectes estratègics, com la gigafactoria de bateries, la fabricació de vehicles elèctrics o la indústria espacial, és clau per a aconseguir el posicionament efectiu de la Comunitat Valenciana a llarg termini".

Aquesta iniciativa ajudarà en la consolidació de la Comunitat Valenciana com el principal hub europeu de bateries tant per a per al sector de l'automoció com d'emmagatzematge estacionari en ple procés de transició energètica.