Oberta l’admissió al Col·legi Major Rector Peset, i convocades les beques de residència per al curs 2020-2021

  • "Rector Peset" Hall of Residence
  • July 24th, 2020
 
Imatge d'arxiu de residents al Rector Peset.
Imatge d'arxiu de residents al Rector Peset.

Fins a les 14 hores del proper 5 d’agost es pot realitzar la sol·licitud d’admissió per a residir al Col·legi Major Rector Peset de la Universitat de València. Aquesta convocatòria del vicerectorat de Cultura i Esports, està dirigida a estudiants de grau, màster i doctorat de la Universitat de València, així com estudiants d’altres universitats i centres d’educació superior si queden places disponibles després d’atorgar als estudiants de la Universitat de València.

Els estudiants universitaris, o que tinguen previsió de ser-ho, durant el curs 2020-2021, que desitgen residir al Col·legi Major Rector Peset en règim col·legial de pensió completa, han de presentar sol·licitud degudament emplenada mitjançant la seu electrònica de la Universitat de València. La resolució de les sol·licituds està prevista per al 6 d’agost.

L’excepcionalitat produïda per l’alerta sanitària de la COVID19 ha implicat l’establiment de mesures de distanciament social en tot el centre en general, i que per al proper curs les habitacions seran d’us individual, per la qual cosa es redueixen a 117 les places disponibles. En aquesta línia s’han reduït els requisits acadèmics per a la permanència al Col·legi Major de 30 a 24 crèdits superats en titulacions de grau, i del 50% al 40% de crèdits superats sobre els matriculats en les titulacions de màster.

El Col·legi Major Rector Peset de la Universitat de València, situat al centre de la ciutat vella ofereix la residència en pensió completa, amb desdejuni, esmorzar, dinar i sopar, i inclou altres serveis com la climatització de l'habitació, consums d'aigua i electricitat, neteja d’habitació i bany, dues biblioteques, gimnàs, sales de televisió, sales de jocs, sala de música, bugaderia i sales d’estar, i servei WIFI mitjançant la xarxa Eduroam en totes les instal·lacions entre altres

Durant aquest curs han residit al col·legi major 137 estudiants universitaris. On conviuen estudiants de 18 nacionalitats diferents i de 55 titulacions diferents. Encara que la majoria dels estudiants són de la Comunitat Valenciana i la resta de l’estat espanyol, la diversitat de llocs de procedència dels col·legials propicien que estudiants de diferents països i cultures puguen conviure en un mateix espai, convertint al col·legi en un espai intercultural. En aquest curs que ara finalitza el 78 % són estudiants de la Universitat de València, i la resta han cursat els seus estudis en la UCV, Universitat Politècnica de València i altres centres d’educació superior de la ciutat de València. 

Convocades 35 Beques de residència per a estudiants de la Universitat de València

Així mateix, també estan obertes les convocatòries per a un total de 35 beques de residència per a estudiants de la Universitat de València, 25 beques en el Col·legi Major Rector Peset i 10 en la Residència Universitària Damià Bonet per al curs 2020/2021. Aquestes beques són convocades pel vicerectorat d'Ocupació i Programes Formatius de la Universitat de València, per a estudiants residents a la Unió Europa i pel vicerectorat d’Internacionalització i Cooperació per a estudiants de països en desenvolupament en el marc del programa de Cooperació Internacional al Desenvolupament de la Comissió 0,7 de la Universitat de València. 

Centre Cultural i Residència Universitària per a professorat i personal investigador

El CMRPeset és un dels centres culturals de la Universitat de València al centre de la ciutat, junt amb el Centre Cultural La Nau, el Jardí botànic i el Palau de Cerveró, i que any rere any es consolida com a punt de trobada de la universitat, la societat civil i les entitats socials i culturals de la ciutat de València, amb una programació d’activitats formatives i culturals en els diferents àmbits artístics i acadèmics que afavoreixen la connexió entre la societat i el món universitari. Al llarg del curs 2019/2020 fins a la paralització provocada per la COVID19 es van acollir 208 activitats a les quals van participar més de 12.847 persones. 

A més a més, el col·legi major disposa d’habitacions especifiques per a donar servei d’allotjament per a professorat universitari, persones investigadores, participants en tribunals de tesis doctorals, jornades, congressos o que han realitzat estades curtes en departaments de la universitat; així com persones que han participat en activitats culturals i socials realitzades pel mateix Col·legi Major Rector Peset, pel Centre Cultural La Nau o per altres serveis i departaments universitaris o institucions culturals i socials de la ciutat en col·laboració amb la universitat. Al llarg del curs 2019-2020, fins al moment de la declaració de l’estat d’alarma s’han produït un total de 5.721 pernoctacions. 

More information: