Vora cent estudiants s’apleguen en la V Trobada de Representants d’Estudiants de la Universitat de València

  • Information and Promotion Service for Students - Blasco Ibáñez
  • February 8th, 2022
 
Assistents a la V Trobada de Representants de la Universitat de València
Assistents a la V Trobada de Representants de la Universitat de València

El dissabte 5 de febrer, al Centre Cultural La Nau, s’ha celebrat la V Trobada de Representants d’Estudiants de la Universitat de València a la qual han assistit estudiants membres dels òrgans de govern de la Universitat i de les associacions amb representació. Aquesta iniciativa, impulsada per la Delegació d’Estudiants i organitzada pel Servei d’Informació i Dinamització (Sedi), busca millorar els recursos i les capacitats de l’estudiantat per a la participació activa i la governança, a més d’enriquir, d’aquesta manera, la seua experiència universitària.

“Es respirava alegria de poder tornar a fer aquesta trobada de manera presencial, i els representants s’ho van passar molt bé” ha assegurat Manuel González, delegat de la rectora per a l’estudiantat. A més de fomentar que els representants estudiantils puguen conèixer-se entre sí, en la Trobada de Representants “es proporcionen eines perquè puguen desenvolupar millor la seua tasca com a representants”, ha explicat González, i “és una manera de posar en valor la figura del representant estudiantil”.

Per la seua banda, Ferranda Martí, cap del Servei d’Informació i Dinamització (Sedi), ha destacat que les trobades de representants “entronquen amb la idea que la formació és un recurs fonamental per a una bona participació i representació i enriqueixen l’experiència universitària”. A més, Martí ha apuntat que és la segona ocasió en què s’aposta per celebrar la trobada a un espai universitari com La Nau, durant una sola jornada, i amb un marcat caràcter participatiu, formatiu i lúdic. L’exhauriment de les places disponibles demostra, ha afegit González, la bona acollida d’aquest format per part de l’estudiantat i “és símptoma que els estudiants tenen ganes de participar activament de la Universitat i de la bona fama de la iniciativa”.

Durant tot el matí, vora cent estudiants de la Universitat de València van participar en diverses propostes i tallers que tenien l’objectiu d’afavorir l’intercanvi d’experiències i de proporcionar-los formació útil per a la tasca de representació. Així, després de les paraules de benvinguda del Delegat d’Estudiants, les persones assistents van participar en una activitat sobre les estructures de representació estudiantil, a càrrec de Laura Guzmán, cap de secció del Sedi. A continuació, van poder escollir la realització d’un taller del seu interès d’entre els quatre que s’oferien: Coneix els drets i deures dels estudiants i les estudiantes i fes-te sentir, a càrrec de Paula Sala, vicesíndica de la Universitat de València; Abast de la governança de l’estudiantat a la Universitat de València, a càrrec d’Andrés Boix, vicesecretari General de la Universitat de València; Habilitats per a la comunicació en el marc de l'exercici de la representació estudiantil, a càrrec de Fani Grande, periodista, escriptora i especialista en comunicació; i Gestió de conflictes en el marc de la representació estudiantil, a càrrec d’Irene Verde, professora del departament de Teoria de l’Educació a la Universitat de València.