UVdiscapacitatUniversitat de ValènciaFundació General Logo del portal

2019 Premi "Acció Social" CERMI CV

En el lliurament de Premis d'aquesta primera edició, el jurat ha decidit atorgar el guardó en la categoria 'Acció Social' a la Unitat per la Integració de Persones amb Discapacitat (UPD) de la Universitat de València (UV).

El Comitè d'Entitats Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI CV) ha celebrat avui, amb motiu del seu 20 aniversari, la “I Edició dels Premis CERMI CV”. L'acte, organitzat per l'entitat per a commemorar dues dècades de defensa dels drets de les persones amb discapacitat, ha servit per a lliurar guardons en sis categories, un dels quals ha recaigut en la UPD per “la seua implicació en  la formació i la inserció laboral de les persones amb discapacitat”.

A la cerimònia celebrada en l'edifici Veles e Vents de la Marina de València amb presència de distingides personalitats de la política i la societat valenciana, han acudit representant a la Universitat de València la rectora Mª Vicenta Mestre, la vicerectora d'Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat Elena Martínez, i Celeste Asensi, directora de la UPD.

En el moment de la recollida del guardó la rectora ha agraït la tasca de l'organització en pro de la visibilització, dins de la diversitat existent, de les barreres que enfronten les persones amb discapacitat. Així mateix, ha mostrat la seua “gran satisfacció i agraïment” per la recepció “d'aquest premi que consolida una aposta clara de la nostra universitat per la diversitat i tot allò que la institució puga fer per reconéixer-la, visibilizarla i donar-li suport de cara a la remoció de tota barrera que impedisca la formació o inserció laboral del col·lectiu”. En les seues paraules, la rectora s'ha referit a la “il·lusió, esforç i passió que els tècnics de la UPD i la seua directora Celeste Asensi posen a donar els suports necessaris a més de 1.100 estudiants amb discapacitat, al professorat i al PAS de la nostra comunitat universitària”.

El CERMI CV, que concedeix aquests premis “tenint com a base la Convenció de l'ONU  dels Drets de les Persones amb Discapacitat i la seua interrelació amb l'Agenda 2030 d'Objectius de Desenvolupament Sostenible en el seu enfocament de la discapacitat (ODiScapacidad)”, ha decidit centrar aquesta primera edició en “6 d'aquests objectius: accessibilitat universal, gènere, aliances institucionals, acció social, mitjans de comunicació i inclusió laboral”.

D'aquesta manera, ha distingit: en la categoria 1 “Accessibilitat universal” a l'Ajuntament de Mislata; en la categoria 2 “Gènere: acció en benefici de les dones i xiquetes amb discapacitat” a Coto Talens García; en la categoria 3 “Institucional: impacte de la Convenció ONU de les Persones amb Discapacitat” a parlamentaris i parlamentàries de Les Corts que van signar la modificació i adaptació de l'Estatut de Persones amb Discapacitat de la CV a la Convenció de l'ONU; en la categoria 4 “Acció Social” a la UPD de la Universitat de València; en la categoria 5 “Mitjans de comunicació i Imatge Social de la Discapacitat” a la periodista Mónica Ros i en la categoria 6 “Inclusió laboral” a l'empresa MásOil Gasolineras.

Cerimònia lliurament premi "Acció Social" Elena Martínez, Mª Vicenta Mestre i Celeste Asensi amb el premi rebut