Logo de la Universitat de València Logo Fundació General Logo del portal

Les galetes es poden classificar en diferents categories, segons l'entitat que les gestione, el temps durant el qual estan actives o la finalitat. Tot i amb tot, en ocasions és possible que una mateixa galeta puga estar inclosa en més d'una categoria.
En l'actualitat podem distingir els tipus de galetes següents:

  • Galetes analítiques: són un tipus de galetes que serveixen per recaptar estadístiques sobre l'activitat de l'usuari en visitar la pàgina web i la seua activitat general. La informació recopilada és anònima i permet optimitzar la navegació per la pàgina web i garantir el millor servei a l'usuari. L'usuari pot excloure’n la seua activitat mitjançant els sistemes d'exclusió facilitats per les eines analítiques.
  • Galetes tècniques i de personalització: es tracta de galetes d'ús intern per al funcionament de la web.
  • Galetes de sessió: són un tipus de galetes dissenyades per recaptar i emmagatzemar dades mentre l'usuari accedeix a una pàgina web.
  • Galetes persistents:són un tipus de galetes que permeten emmagatzemar les dades al terminal, a les quals els responsables de la galeta poden accedir per un període definit, durant el qual aquestes dades poden ser tractades.
  • Galetes pròpies de la UV: són aquelles que s'envien a l'equip terminal de l'usuari des d'un equip o domini gestionat per la UV, des del qual es presta el servei sol·licitat.
  • Galetes de tercers: són aquelles que s'envien a l'equip terminal de l'usuari des d'un equip o domini que no és gestionat per la UV, sinó per una altra entitat que tracta les dades obtingudes mitjançant les galetes.