Logo de la Universitat de València Logo Institut Confuci Logo del portal

09/02/2017

Elaboració dels Tangyuan

Amb motiu de la finalització de les Festes de l'Any Nou Xinés, se celebra la Festa dels Fanalets, quinze dies després del dia d'Any Nou. 

La tradició en aquest dia és elaborar una sèrie d'endevinalles que es pengen dels fanals i qui les endevine rep un premi, apte per a xiquets i majors. A més aquest dia se segueix la tradició d'elaborar un menjar típic  especial: les boles d'arròs, siga amb carn o dolces.

Demà dijous 9 de febrer aprendrem a elaborar aquest típic menjar, pastant les boles d'arròs amb el seu farciment i les courem allí mateix. Qui venja a participar es podrà portar en una caixa preparada alguns 
Tangyuan per a casa o regalar-los. Us esperem a les 18:30 en la seu de Serpis en el Campus de Tarongers.

 

Elaboració dels Tangyuan

 

30/05/2017

Taller d'elaboració de Zongzi

El passat 30 de maig celebrem en l'Institut Confuci la tradicional festa xinesa de les Barques de Drac. Durant aquest dia vam tenir l'oportunitat d'elaborar els deliciosos zongzi, un plat típic de la cuina tradicional xinesa elaborat amb arròs glutinós cuinat de diferents farciments i enrotllat amb fulles de bambú. 

Es van preparar per a poder regalar en capsetes i borses de l'Institut (perquè els fets en el moment necessitaven una cocció de 2 hores mínim). Però, el públic assistent els va poder degustar aqueix dia, ja que alguns zongzi ja estaven preparats per a ser consumits en el moment juntament amb el tradicional te xinés. Tot açò de la mà del mestre Adan Liu qui ens va ensenyar a més curiositats d'aquesta festivitat.

 

Cartell de l'esdeveniment