Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Dret Logo del portal

Carmen Azcárraga és Professora Titular de Dret Internacional Privat del Departament de Dret Internacional "Adolfo Miaja de la Muela" de la Universitat de València, del qual forma part des de l'any 2003. Va obtenir la Llicenciatura en Dret el 2002 amb Premi Extraordinari de Llicenciatura i és doctora en Dret (Excel·lent cum laude) des de 2007. És així mateix Llicenciada en Traducció i Interpretació per la Universitat de València, títol que va obtenir en 2013.


Les seves línies de recerca principals abasten temes relacionats amb les successions internacionals, el Dret de família internacional, els sistemes alternatius de resolució de conflictes, l'estrangeria o el reconeixement internacional de decisions. Aquestes i altres matèries han estat abordades en les estades de recerca que ha realitzat en institucions de reconegut prestigi com l'Institut Suisse de droit Comparé (Lausanne, Suïssa), la Universitat de Harvard (MA, Estats Units), l'Institute of Advanced Legal Studies (Londres, Regne Unit), la Willamette University (OR, Estats Units), l'Institut d'Études Européennes de l'Université Libre de Bruxelles (Brussel·les, Bèlgica), la Universitat de Barcelona i la Universidade de Coimbra (Portugal).


També ha fet estades docents en universitats europees (University of Örebro, Suècia; Freie Universität Berlin, Alemanya; Université Toulouse 1 Capitole, França; Università degli Studi di Napoli Federico II, Itàlia) i llatinoamericanes (entre altres, a la Universidad del Externado de Bogotà, Colòmbia; Universitat Gabriel René Moreno de Santa Cruz de la Sierra, Bolívia, i Universidad Nacional Autònoma de León, Nicaragua). Ha estat convidada a impartir conferències en centres de recerca de primer ordre com el Max Planck Institute of Procedural Law de Luxemburg i va participar en 2007 en diverses tasques en el marc de la Conferència de l'Haia de Dret Internacional Privat (Països Baixos).


Pel que fa a la gestió universitària, ha estat membre de diverses CAT des de 2011, coordinadora de l'àrea de Dret internacional privat de la UV (2013-2017), coordinadora de mobilitat (Erasmus, PI i SICUE) del Grau en ADE / Dret i SICUE del Grau en Dret (2014-2018) i coordinadora acadèmica del Programme for Postgraduates in European Private Law (PEPP; 2014-2018) i del doble Grau en Dret amb la Universitat Tolosa 1 Capitole (2015-2018).