Logo de la Universitat de València Logo Institut Confuci Logo del portal

5ª Universitat de Tardor d'Alaquàs. Inscripció oberta

La Universitat de València i el mòdul Jean Monnet per a la Integració de la ciutadania en la democràcia de la UE organitzen la 5a edició de la Universitat de Tardor d'Alaquàs, sota el títol "Participació dels ciutadans en la democràcia de la Unió Europea. La Unió Europea i la seua ciutadania".

 

El 10 de novembre, el castell-Palau d’Alaquàs acollirà aquesta Universitat Estacional, que enguany celebra la seua cinquena edició. Dirigida al públic en general, aquesta jornada pretén aprofundir en el coneixement dels drets polítics i democràtics i el seu exercici en l'àmbit de la Unió Europea.

L'acte inaugural, a les 9:30 hores, comptarà amb la participació d'Antonio Saura Martín, alcalde d'Alaquàs; Ester Alba Pagán, vicerectora de Cultura i Societat (UV);  María Jesús García García, coordinadora de la jornada (UV); y un/a representant de la Diputació de València i de Caixa Popular.

A continuació, María Jesús García, professora de Dret Administratiu (UV) i directora del Mòdul Jean Monnet Participació dels ciutadans en la democràcia de la Unió Europea, impartirà una conferència titulada "Participació dels ciutadans en la democràcia de la Unió Europea".

El catedràtic de Geografia Humana (UV), Joan Romero, abordarà les "Conseqüències de la pandèmia i la guerra a Europa". El professor Romero compartirà amb l'auditori les seues reflexions sobre el moment crucial que travessa la Unió Europea, doncs les decisions que s'adopten en aquests moments poden determinar si es consolida el projecte polític o s'accentua la crisi existencial i de legitimitat que fa temps s'evidencia.

La Universitat de Tardor d'Alaquàs finalitzarà amb un debat entre el públic assistent i ambdós conferenciants, i conclourà amb l'acte de clausura.

 
Període de l'esdeveniment:

Data De 5 d’octubre de 2022 a 9 de novembre de 2022. 24h. Tots els dies.

 
  • 10 de novembre de 2022 de 09:46 a 13:46. Dijous.
 
 
Lloc de realització

Castell-palau d'Alaquàs (Carrer del Pare Guillem, 2)

 
Organitza

Universitat de València

Vicerectorat de Cultura i Societat

Mòdul Jean Monnet Participació dels ciutadans en la democràcia de la UE.

Ajuntament d'Alaquàs

Diputació de València

Caixa Popular..

https://www.uv.es/territorisocietat

 

Contacta antonio.briz@uv.es

 
Més informació