Logo de la Universitat de València Logo Institut Confuci Logo del portal

 

Dins dels serveis que proporciona l'Institut Confucio es troba la celebració d'activitats destinades a l'intercanvi i difusió de la cultura xinesa. Per açò durant el 2016, assistim en els actes següents:

 

13, 14 y 15 /05/2016

Fira dels Idiomes

En el Centre del Carme, els dies 13, 14 i 15 de maig. Una exposició on institucions i entitats vinculades a les llengües exposen publicacions i altres materials de difusió i expliquen les activitats que realitzen per a fomentar la llengua i la diversitat lingüística. A més, estan previstes diverses activitats com el congrés de multilingüisme, tallers, lectures poètiques i projeccions de pel·lícules en versió original subtitulat en valencià, entre unes altres.

 

Feria idiomas


 

21/05/2016

Dia Mundial de la Diversitat Cultural

Un esdeveniment organitzat per l'Ajuntament de València en el qual representants de diferents països ens parlen i mostren la seua cultura mitjançant balls, exhibició de danses i més actuacions. Us esperem de 17 a 21 en la plaça de l'Ajuntament.
En la celebració estan presents els representants de països com per exemple Camerun, Xina, Japó, Veneçuela, Romania, Rússia, República Dominicana, Perú o Paraguai, entre uns altres.
A més, l'Ajuntament de València també mostra diverses propostes, com per exemple els tallers per a totes les edats del Centre d'Artesania de la Comunitat Valenciana, que divulgarà els oficis artesanals valencians; a més, es farà un recorregut per les diverses influències que han marcat el cant d'estil valencià i es procedirà a pintar un mural col·lectiu vinculat a la temàtica de la diversitat cultural.
A més, hi haurà diverses actuacions relacionades amb el folklore popular i cantarà l'artista valenciana Ruki-chan, qui ha aconseguit un gran èxit a Japó cantant en japonès i amb un estilisme basat en el manga.

 

Dia mundial Diversitat Cultural

 

 

19/06/2016

Gran espectacle de kung fu shaolin on es fusionarà la cultura xinesa i l'espanyola en una actuació única (diumenge 19 juny a les 18:30 h.)

L'espectacle Wu Zhi Chan, organitzat i dirigit pel famós mestre de kung fu Zhu Qihui, representa la unió de dos conceptes bàsics de la cultura Shaolin. El primer d'ells, Wu (arts marcials) ens permet enfortir el nostre cos i la nostra ment. L'altre concepte, Chan (Zen) és el camí cap a l'aprenentatge del propi cos i allò que és més important, sobre la pròpia ment i esperit. Solament a través d'aquest coneixement podrem aconseguir un perfecte estat de pau. Aquests dos conceptes han de complementar-se entre si en perfecta harmonia.
Tot açò fa que el kung fu shaolin no siga només un esport, sinó una filosofia i una actitud de vida. Per a aconseguir el més alt nivell s'ha de mantenir una pràctica constant. Només aquell que estiga en perfecta harmonia amb si mateix i amb la naturalesa, estarà en condicions de dominar el kung fu a la perfecció.
Durant l'espectacle es pot gaudir en exclusiva d'una fusió única de les arts marcials i el flamenc. Quan el kung fu Shaolin i el flamenc uneixen el seu art, la seua energia i la perfecció dels seus moviments naix un espectacle sense igual, capaç de traspassar les fronteres de tot el món. Deixa que la seua essència desperte tots els teus sentits i emocions; sent la seua força, el seu temperament i el seu esperit. Una festa audiovisual en la qual es pot veure cara a cara el patrimoni que forma part inherent de la cultura xinesa i espanyola.
El senyor Long Yice, mestre de l'òpera de Sichuan amb fama de "Rei del canvi de màscares", i la senyora Julia Grecos, gran artista del flamenc, ens acompanyaran amb les seues brillants actuacions en aquest extraordinari espectacle.