Logo de la Universitat de València Logo Institut Confuci Logo del portal

.
.

La Platja Vermella (红海滩, Hóng hǎitān), un paisatge excepcional

La Platja Vermella (红 海滩, Hóng hǎitān) del delta del riu Liao (辽) és una regió pantanosa poblada amb un arbust aquàtic rosat a la primavera, escarlata a l'estiu i vermell com el foc a la tardor.

23 de de novembre de 2016

La Platja Vermella (红 海滩, Hóng hǎitān) es troba en Panjin (盘锦), ciutat de la província de Liaoning (辽宁), en els pantans del delta del riu Liao (辽). És difícil que els que escolten per primera vegada el nom no pregunten per allò que l'inspira. És la sorra vermella o de cas ho són les pedres? En realitat, aquest paratge no és una platja en el sentit estricte de la paraula, sinó una regió pantanosa formada per l'agrupació de grans extensions de plantes de l'espècie Suaeda glauca, coneguda comunament com jianpeng (碱蓬 草, Jiǎnpéngcǎo). Aquest arbust aquàtic és resistent, a la primavera és d'un to rosat, escarlata a l'estiu i vermell com el foc a la tardor i, en observar-des de lluny, fa la impressió contemplar un oceà vermell. D'aquí el seu títol de "Platja Vermella".

Playa roja

Encara en l'actualitat segueix sense saber-se amb certesa quan va sorgir però a aquest lloc se li considera com una meravella natural. La Platja Roja es conserva intacta en l'actualitat i representa un paratge ple de recursos propis de les àrees pantanoses, així com la major zona humida de canyes. Es tracta d'una perfecta combinació entre el medi ambient natural i la civilització. Així mateix, és un entorn molt valorat a la Xina i se li ha distingit amb el títol de Reserva Natural Estatal.

Playa roja 2

El meravellós horitzó natural de la Platja Roja, els seus camps d'arròs, el seu mar de canyes i les seves belles i rares aus depenen les unes de les altres per la seva supervivència: és l'àmbit ideal en el qual tots els éssers de la creació tornen a la natura. Ací es poden veure 30 tipus d'aus protegides, com la grua de Manxúria o el cigne. Els visitants poden entrar en contacte a curta distància amb aquestes rares espècies valorades i protegides a nivell nacional, observar els seus costums i comprovar el seu enginy. La Platja Roja ofereix un bell hàbitat a aquestes encantadores criatures, igual que la planta jianpeng els ofereix brots tendres i llavors. Per això, en visitar aquest privilegiat lloc, els turistes poden sentir el ressonant i commovedor cant de la "deïtat del pantà" o grua de Manxúria després de menjar, com si donés gràcies a la naturalesa i a la herba jianpeng. Fa tres mil anys en el Shijing (诗经) ja es descrivia aquesta escena: "A la ribera alta se sent grunyir a les grues i arriben fins al cel" (鹤鸣 九皋, 声闻 于 天, Hè Ming jiǔ Gao, shēng Wén yú tiān). A més de ser un bell territori natural, ric en recursos, l'entorn també és molt refinat.

playa roja 3

Sobre la superfície pantanosa de la Platja Roja s'estén una plataforma construïda enterament en fusta i l'estil antic. Aquest "pont de les nou corbes" (九曲 廊桥, jiǔ Qū Láng Qiao) està compost per 519 taulers fonamentats sobre les aigües, la superfície total sobrepassa els 2.000 m2, i causa un grandiós efecte visual. Així mateix, en aquest lloc es va construir el Jieguanting (接 官厅), un edifici tradicional erigit per commemorar a Yuan Chonghuan (袁崇焕, 1584-1630), històric i heroic general. Això va proporcionar a aquest paratge el durador i inesborrable segell de la història.

playa roja 4

La Platja Vermella sorprèn pel seu paisatge excepcionalment bell, una obra mestra de la natura. Verandes, ponts, pavellons, rares aus i la platja d'un mar epicontinental convergeixen en una vista que s'assembla a una pintura a tinta que, sovint i en tots els sentits, encarna la connotació espiritual de la coexistència harmoniosa entre l'home i la natura. Cada any, entre els mesos d'agost i octubre, el lloc aconsegueix la seva màxima bellesa i els seus visitants poden experimentar plenament la bellesa de la natura, a la qual s'arriba mitjançant la comprensió de la perfecta unió entre l'home i el món natural. Roja és la Platja Roja, vermell és el seu encant, vermell seu esperit commovedor, el vermell que permet a l'home somiar despert i sumir-se en la meditació. Roja també és la planta jianpeng, vermell és el cel blau, vermelles són els núvols, els ocells aquàtics, i tot així posseeix un significat inabastable.

playa roja 5

 

Reportaje de Li Ning (李宁)

 

 

 

Etiquetes Paisaje , Playa , Roja