Logo de la Universitat de València Logo Institut Confuci Logo del portal

Celebra la festa dels vaixells de drac amb l'Institut Confuci de la Universitat de València del 22 al 26 de juny de 2020

  • 18 de juny de 2020
Image de la noticia

L'Institut Confuci de la Universitat de València (ICUV) celebra la festivitat xinesa dels Vaixells de Drac amb variades activitats destinades al seu alumnat d'infantil. Del 22 al 26 de juny s'han programat quatre tallers infantils, que es podran continuar online a través de la plataforma Zoom  https://zoom.us/j/7564848676, en què els menors podran realitzar variats exercicis manuals, físics o artístics. Tots aquests tallers tindran lloc a les 17:00h i estaran dirigits a distància pel professorat de l' ICUV. No revisten una especial complicació i estan orientats a distraure mentre s'aprenen aspectes de la cultura, la societat i els costums xinesos.

La setmana de celebració s'obrirà el dilluns 22 amb una activitat que integra pintura, manualitats i gastronomia. Es tracta de realitzar, amb fruites i verdures, composicions artístiques en el plat d'un panda menjant bambú. El dimarts 23 l'alumnat d'infantil tindrà l'oportunitat de practicar, des de les seues cases, l'art del kungfú. En aquesta activitat podran exercitar-se en aspectes de la mil·lenària tradició de les arts marcials. El dijous 25 serà el dedicat, en exclusiva, a la celebració dels Vaixells de Drac, i es realitzaran dibuixos sobre ous durs amb julivert. Finalment, la setmana d'activitats conclourà el divendres 26 amb la construcció d'un vaixell i un ventall de paper. S'haurà de disposar de paper que es doblegue fàcilment, cola i tisores d'ús infantil.

La dels vaixells o barques de drac és una de les festivitats més importants del calendari tradicional xinés, juntament amb la festa de la Primavera (Any Nou) i la de la Mitja Tardor. Té lloc el cinqué dia del cinqué mes lunar i en la seua celebració es tiren al riu o a la mar barques amb forma de drac. S'honra així la figura del poeta Qu Iuan (340-278 a. C.) qui es va nuar una pedra al coll i es va tirar al riu. Les gents, que van acudir a auxiliar-ho amb les barques encara que no van poder salvar-ho, van voler preservar el seu cos llançant boles d'arròs glutinós (zongzi) perquè els peixos menjaren aquest aliment i no a l'infeliç poeta.

 

Aquesta és la programació d'activitats:

Dilluns 22 de juny 17.00-18:00h.
Panda afruitat!!

Realitza un panda amb el seu bambú amb fruites i verdures fresques i veuràs que bé et queda en el plat. Només necessites una poma, un cogombre i quatre grans de raïm. Ah! I un plat, un ganivet i un pelador, i l'ajuda d'algú major perquè no et talles.

 

Dimarts 23 de juny 17.00-18:00h.
Practica l'art del kungfú

Assisteix a una sessió especial de les mil·lenàries Arts Marcials de la Xina. Posa't roba còmoda i sabatilles d'esport, buida una zona àmplia de la casa per a poder realitzar els exercicis que t'indicarà la professora.

 

Dijous 25 de juny 17.00-18:00h.
Celebra la Festa dels Vaixells de Drac

Decora sobre ous bullits amb la tècnica de l'estampat i fes els més divertits dissenys. Tingues a mà ous bullits durs (si és possible de color blanc), julivert o fulles xicotetes, aigua, una cassola, una gasa higiènica o unes calces i la cuina llista. Els menors que ho desitgen poden realitzar aquesta activitat però han d'estar acompanyats d'un adult.

 

Divendres 26 de juny 17.00-18:00h.
Vaixells i ventalls de paper

Construeix un vaixell i un ventall de paper per a acomiadar la festivitat xinesa dels Pots de Drac. Per al vaixell necessitaràs un full de paper A4 que es doblegue fàcilment i un retolador de color. Per al ventall, paper de colors, cola, tisores, almenys 2 pals de gelat, un bolígraf negre i un tros de cordill o cordó fi.

 


* Totes aquestes activitats són gratuïtes, estaran guiades pel professorat de l'Institut Confuci de la Universitat de València i es realitzaran a distància, a través de la plataforma de vídeo Zoom. No necessites descarregar-te cap programa.

 

ACCEDEIX FENT CLIC AQUÍ a les hores previstes des del teu ordinador.

 

Trobaràs també el QR en el cartell per a accedir directament des del telèfon mòbil.