Logo de la Universitat de València Logo Servei d'Anàlisi i Planificació Logo del portal

Edifici de Rectorat de la Universitat de València.
Edifici de Rectorat de la Universitat de València.

La Universitat de València (UV) és el tercer centre d’ensenyament superior espanyol i el primer valencià en l’última actualització del Transparent Ranking: Top Universities by Citations in Top Google Scholar. La classificació fa un seguiment de les citacions dels articles científics de cada autor o autora i respecte a 2021, la institució ha augmentat el nombre de cites en 371.063 (un 27,92%).

La Universitat de València es troba en la posició mundial 187, mentre que a nivell europeu és la 57. A escala espanyola manté la tercera posició i continua com a primer centre superior d’ensenyament valencià, en un rànquing en què enguany s’han classificat 4757 institucions, 1007 més que en l’edició de 2021 (3750).

El Transparent Ranking és una versió del rànquing Webometrics, el qual no utilitza els perfils institucionals de Google Scholar Citations (GSC), a petició de moltes universitats, sinó els de les autores i els autors de cada institució. GSC ofereix una forma senzilla de fer un seguiment de les cites dels articles, de manera que cada autora o autor pot verificar qui està citant les seues publicacions, grafiar les cites al llarg del temps i calcular diverses mètriques de cites.

Aquesta classificació està liderada a escala internacional per les universitats de Harvard, Stanford i Califòrnia, Berkeley; mentre que a nivell europeu la lideren les de Cambridge, Òxford i el College de Londres. A l’estat espanyol, les Universitats de Barcelona i de Granada són les úniques que superen la de València i, pel que fa a l’espai autonòmic, la segona i la tercera universitats són la Politècnica de València i la d’Alacant (en les posicions mundials 335 i 440, respectivament).

 

Transparent Ranking: http://www.webometrics.info/en/transparent

Més informació (Servei d’Anàlisi i Planificació UV): https://ir.uv.es/qT2sEAD