BibliotequesUVUniversitat de València Logo del portal

  • Estudiants

Les biblioteques de la Universitat de València celebren el Dia del Cinema Espanyol

  • 6 d’octubre de 2022
 

El Consell de Ministres, a proposta del ministre de Cultura i Esport, va acordar en 2021 declarar el 6 d'octubre com el Dia del Cinema Espanyol. La data triada per a organitzar aquesta cita anual destacada es correspon amb el dia en què va finalitzar la producció de la pel·lícula ‘Esa pareja feliz’ (1951), codirigida per Luis García-Berlanga i Juan Antonio Bardem i protagonitzada per Fernando Fernán Gómez i Elvira Quintillá.

Enguany se celebra la segona edició amb el lema “El moment del nostre cinema”. Es reconeix la gran col·lecció de cinema espanyol que s'ha expandit per les seccions oficials dels festivals més rellevants del circuit internacional, rebent premis i atraient les mirades de milers d'espectadors en el seu pas per les sales i plataformes.

Des de les biblioteques de la Universitat de València volem retre homenatge al nostre cinema amb una recopilació de pel·lícules espanyoles i llibres sobre cinema espanyol presents a les nostres biblioteques. Tot aquest fons pots consultar-lo en el nostre catàleg Trobes i prestar-lo segons les condicions del teu carnet. Recordeu que les pel·lícules tenen préstec general perquè les pugues gaudir a casa sense presses.

Us convidem a participar en l'agenda de les activitats de la teua ciutat i a compartir el vostre record vinculat al cinema espanyol amb el hashtag #ElMomentDelNostreCinema.