UVlibrariesUniversitat de València Logo del portal

 • Sala Pérez Bayer

  23/07/20

  Library closed in August

  The Historical Library will be closed from 1 to 31 August.

   

  The last day to request reproduction of articles or appointment for loans, returns and consultation of the ancient collection, will be July 29.

   

  Check the summer timetable of the UV libraries.

 • Catálogo de las obras que existen en la Biblioteca Universitaria y Provincial de Valencia procedentes de la Biblioteca del Duque de Osuna

  28/06/20

  Pràctiques d’alumnes del Màster de Patrimoni a la Biblioteca Històrica

  Entre els mesos d’abril i juny, hem tingut l’oportunitat de comptar a la Biblioteca Històrica amb tres alumnes del Màster Universitari en Patrimoni Cultural: Identificació, Anàlisi i Gestió, fent les pràctiques.

   

  A causa del confinament, vam haver d’adaptar les pràctiques que havíem proposat inicialment perquè les pogueren fer de manera virtual. Això ha suposat un repte per a tots, però considerem que el resultat ha sigut magnífic. 

   

  Han estat treballant en un dels nostres manuscrits bibliogràfics, l’inventari de l’últim duc d’Osuna, que va pertànyer a una de les cases nobiliàries més importants d’Espanya i que va reunir una de les més importants biblioteques particulars del seu temps.

   

  Continuarem en aquesta línia de col·laboració amb el Màster de Patrimoni i animem, tant a alumnes com a investigadors, a acostar-se als magnífics fons que custodia la Biblioteca Històrica en les seues futures pràctiques i investigacions. Estarem encantats d’ajudar-los.

 • Consulta libro fondo antiguo

  25/06/20

  Historical Library restarts face-to-face services

  The Historical Library increases the services offered from July 1. During this month, we will add to the services of supply of articles, reproduction of documents and digitalization for inclusion in Somni, which we are already offering, some face-to-face services:

  • Modern collection loan, by appointment only, through an e-mail addresed to bibhistorica@uv.es. Find out more here.
  • Consultation in room of the ancient collection, also through an appointment system. Find out more here.

   

 • icona servei de referència virtual xatUV

  01/06/20

  New chat service at Documentation and Library Service

  The Library and Documentation Service extends, from June 1st, its virtual reference service with XatUV. This application combines artificial intelligence with online agents to provide a communication channel that resolves user queries in real time.

   

  XatUV answers through artificial intelligence 24 hours a day, any day of the week, with links from our website. If you need more information, an online agent will  answer your query.

   

  The agents' operating hours are:

  • Monday to Thursday: from 9:00 a.m. to 2:00 p.m. and from 4:00 p.m. to 6:00 p.m.
  • Friday: from 9.00 to 2.00 p.m.

  Access is made from the blue floating icon found on UV web pages.

   

  For more specific inquiries about the Library's services, resources and activities, please use this form

   

 • Entrada Biblioteca Històrica

  29/05/20

  University of Valencia Libraries reopen some services

  Documentation and Library Service has decided to reopen some services after studying in detail the Government of Spain legislation and the University regulations.

   

  The services offered from June 9 at the Historical Library will be:

  For now, the Historical Library will be closed to the public.

   

  You can check the legislation and regulations applied in our Guide to Regulations generated by the Covid-19 crisis.

 • Inventario de robbe

  21/05/20

  Presentació de "Manuscritos bibliográficos en bibliotecas de REBIUN"

  El Grup de Patrimoni de REBIUN, del qual es membre la Universitat de València, presenta en accés obert el seu últim treball col·laboratiu, Manuscritos bibliográficos en bibliotecas de REBIUN. Aquest catàleg recopila aquells manuscrits que són una font imprescindible per a la investigació en la formació de les col·leccions universitàries, així com les diferents situacions, algunes tràgiques, que els han afectat.

   

  L’obra conté cinc-cents cinquanta registres on s’inclouen catàlegs, índexs, inventaris, etc. que s’han conservat a les biblioteques universitàries al llarg de la seua història. La Universitat de València hi ha aportat cent onze documents entre els que destaquen les relacions de llibres del Convent del Carme, els catàlegs de Sant Miquel dels Reis, del Convent de Montesa o del Convent de San Francesc, així com nombrosos inventaris de donacions.

   

  Cal destacar, entre altres, el manuscrit de 1897 amb la relació de les obres de la biblioteca del Duc d’Osuna, Catálogo de las obras que existen en la Biblioteca Universitaria y Provincial de Valencia procedentes de la Biblioteca del Duque de Osuna i el manuscrit 947, de 1525, que conté la relació dels béns patrimonials de Ferran d’Aragó, duc de Calàbria, entre els que es troba la seua biblioteca.

   

  El Grup invita a bibliògrafs, investigadors i estudiants a utilitzar aquest recurs en línia amb la convicció que servirà d’estímul per a revelar, en un futur potser no gaire llunyà, fonts documentals i bibliogràfiques inèdites, que permeten escriure noves pàgines de la història de les biblioteques espanyoles.